Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: Πότε μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση οι "κομμένοι"


Χιλιάδες καταναλωτές απεντάχθηκαν από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος χάνοντας την έκπτωση έως 40% αλλά και την προστασία από ανακοπές ρεύματος για χρέη.

Εκτός ΚΟΤ έμειναν όσοι δεν υπέβαλαν νέα αίτηση υπαγωγής και έχασαν την αρχική προθεσμία της 30ής Απριλίου, όπως προέβλεπε ο νόμος. Το αποτέλεσμα είναι να απενταχθούν προσωρινά και πλέον έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.



Περίπου 230.000 με 250.000 είναι οι πελάτες της ΔΕΗ που εμφανίζονται ως "κομμένοι" από το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σύμφωνα με το energypress.

Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο KΟΤ με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017, θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης και μετά την 30ή Νοεμβρίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης, έχουν και όσοι είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στο ΚΟΤ, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Δείτε εδώ σχετικά άρθρα

(ΠΑ, 14/9/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!