Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

"Κόκκινα" στεγαστικά: Μερική διαγραφή χρεών από τις τράπεζες


Οι πλειστηριασμοί πέφτουν βροχή και οι έως τώρα ρυθμίσεις φαίνεται ότι δεν αρκούν για να μειωθούν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Έτσι οι τράπεζες προχωρούν και σε διαγραφή μέρους των χρεών ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν στεγαστικό δάνειο να συνεχίσουν να το αποπληρώνουν.

Τα νοικοκυριά σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο κόκκινο λόγω συσσώρευσης χρεών. Έτσι οι τράπεζες επιλέγουν τη διαγραφή μέρους του δανείου, ειδικά όταν πρόκειται για στεγαστικό δάνειο, έτσι ώστε να μπορέσει ο δανειολήπτης να αποπληρώσει.



Οι τράπεζες με στόχο να μειωθεί η δόση και έτσι η μηνιαία υποχρέωση του οφειλέτη, προτιμούν να διαγράψουν ένα μέρος τη οφειλής από την επιμήκυνση του δανείου.

Προτιμούν δηλαδή να έχουν μικρότερο κέρδος από την παράταση του χρόνου αποπληρωμής η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί.

Το τελευταίο καιρό οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες στη χώρα επιλέγουν τη μερική διαγραφή καλώντας μαζικά τους δανειολήπτες να προβούν άμεσα στη ρύθμιση.

(ΠΑ, 7/9/18)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Νόμος Κατσέλη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!