Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα


Άλλη μια εξαγγελία στον... αέρα. Ο Πρωθυπουργός προτίμησε να είναι γενικόλογος, όπως και στην περίπτωση των συντάξεων. Αυτό καθώς υπάρχει πρόθεση από τη μεριά της κυβέρνησης να δοθεί και φέτος το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το ποσό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό για το ποιο θα είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί. Η κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική της κρατά το θέμα στην επιφάνεια για επικοινωνιακούς λόγους και… τάζει ελπίδα.

“Η εκτίμησή μας είναι πως θα υπάρχει χώρος για κοινωνικό μέρισμα, πάει καλά η οικονομία”, είπε απλά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.



Ως τώρα οι δηλώσεις ήταν πιο “επιθετικές” από τα κυβερνητικά στελέχη. Ο αρμόδιος υπουργός Ε. Τσακαλώτος έλεγε πως “οχι μόνο θα υπάρχει πάλι μέρισμα στο τέλος του χρόνου, αλλά από εδώ και πέρα, παρ’ όλα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε και να μειώσουμε τους φόρους και να κάνουμε σημαντικές δαπάνες για τα νοσοκομεία και για τα σχολεία”.

Ωστόσο οι οικονομικοί δείκτες δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, ενώ ταυτόχρονα από το υπερπλεόνασμα η κυβέρνηση έχει να δώσει και περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τα αναδρομικά των Ενστόλων.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι είναι ακόμη νωρίς για… πανηγυρισμούς. Ούτε το ποσό είναι ακόμη σε θέση να υπολογίσει κανείς, ούτε και τον τρόπο που θα μοιραστεί τελικά, τα εισοδηματικά δηλαδή κριτήρια που θα κρίνουν τους δικαιούχους.

Πηγή: newsit.gr (ΤΡ, 11/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!