ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Χωρίς ΗΣΑΠ 11:00-14:00 την Πέμπτη 21/2 λόγω στάσης εργασίας * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

11/9/18

Το σχέδιο της ΝΔ για τις συντάξεις


Οι συντάξεις είναι και θα παραμείνουν βασικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να περνάει στην αντεπίθεση υποσχόμενη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που έφερε άδικες μειώσεις, ειδικά για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας. Το σχέδιο για τις συντάξεις που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ βασίζεται, σύμφωνα με την Πειραιώς στη λογική “εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερη σύνταξη και αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω”.Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου μέσω ενός νέου σχεδίου ασφάλισης που θα αμείβει όσους εργάζονται περισσότερο.

Ουσιαστικά θα υπάρχουν τρεις πυλώνες ασφάλισης όπου ο πρώτος θα περιλαμβάνει τον ΕΦΚΑ που θα παραμείνει υποχρεωτικός για όλους και θα έχει αναδιανεμητικό ρόλο κατά τα σημερινά πρότυπα. Ο δεύτερος πυλώνας που θα είναι επίσης υποχρεωτικός περιλαμβάνει έναν προσωπικό λογαριασμό για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά στον οποίο θα κατατίθεται μέρος των εισφορών. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν έναν δεύτερο ασφαλιστικό φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό. Στόχος, σύμφωνα με την Πειραιώς είναι να μην διακυβεύονται από τις οικονομικές συγκυρίες οι συντάξεις των ασφαλισμένων. Ο τρίτος πυλώνας της ασφάλισης εισάγει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να επιλέξουν την ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματική.

(ΤΡ, 11/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!