108η στον κόσμο η Ελλάδα στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας * Κομισιόν: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις συντάξεις * Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ * ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας

11/9/18

Το σχέδιο της ΝΔ για τις συντάξεις


Οι συντάξεις είναι και θα παραμείνουν βασικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να περνάει στην αντεπίθεση υποσχόμενη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που έφερε άδικες μειώσεις, ειδικά για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας. Το σχέδιο για τις συντάξεις που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ βασίζεται, σύμφωνα με την Πειραιώς στη λογική “εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερη σύνταξη και αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω”.Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου μέσω ενός νέου σχεδίου ασφάλισης που θα αμείβει όσους εργάζονται περισσότερο.

Ουσιαστικά θα υπάρχουν τρεις πυλώνες ασφάλισης όπου ο πρώτος θα περιλαμβάνει τον ΕΦΚΑ που θα παραμείνει υποχρεωτικός για όλους και θα έχει αναδιανεμητικό ρόλο κατά τα σημερινά πρότυπα. Ο δεύτερος πυλώνας που θα είναι επίσης υποχρεωτικός περιλαμβάνει έναν προσωπικό λογαριασμό για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά στον οποίο θα κατατίθεται μέρος των εισφορών. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν έναν δεύτερο ασφαλιστικό φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό. Στόχος, σύμφωνα με την Πειραιώς είναι να μην διακυβεύονται από τις οικονομικές συγκυρίες οι συντάξεις των ασφαλισμένων. Ο τρίτος πυλώνας της ασφάλισης εισάγει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να επιλέξουν την ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματική.

(ΤΡ, 11/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!