Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

26/9/18

ΕΝΦΙΑ: Ειδοποιητήρια σε μη υπόχρεους στέλνει η ΑΑΔΕ


Ανησυχία προκαλεί ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που καλεί τους φορολογουμένους να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2018.

Το εν λόγω μήνυμα εστάλη στα mail χιλιάδων φορολογουμένων που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία και οι οποίοι έντρομοι αντίκρισαν το ειδοποιητήριο της εφορίας.

Ωστόσο, εισερχόμενοι στο Τaxisnet διαπίστωσαν πως στο λογαριασμό τους έχουν αναρτηθεί μηδενικά εκκαθαριστικά και μηδενικές βεβαιώσεις φόρου.Το μήνυμα της ΑΑΔΕ που τιτλοφορείται ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ αναφέρει τα εξής:

«Μετά τη σύνθεση της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2018, σας κοινοποιούμε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου.

Στην ιστοσελίδα www.aade.gr, επιλογή «Πολίτες // Ακίνητα // Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ // Eίσοδος στην εφαρμογή», επιλέγοντας " Έτος 2018", μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε την εκδοθείσα πράξη. Εναλλακτικά, για απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή πατήστε εδώ.

Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet, μπορείτε:
• να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε ήδη πραγματοποιήσει,
• να ενημερωθείτε για τυχόν οφειλόμενα ποσά - την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους,
• να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για τον ΕΝΦΙΑ 2018

Πηγή: CNN Greece (ΤΕ, 26/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!