Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 21/4 * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

17/9/18

Τι σύνταξη θα πάρετε αναλόγως του μισθού σας (πίνακες)


Τι σύνταξη θα πάρω; Πόσο πρέπει να εργασθώ;

Απλά ερωτήματα για εκατομμύρια εργαζομένους που περιμένουν την πιο σημαντική ώρα. Την ώρα της σύνταξης.

Πλέον, η σύνταξη για κάθε ασφαλισμένο, όπως αναφέρει ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, «αποτελείται από δύο συντάξεις. Την εθνική και την αναλογική».Η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, με 15 έτη ασφάλισης και χορηγείται ολόκληρη με 40 έτη εργασίας. Αν η σύνταξη είναι πρόωρη, μειώνεται. Μετά τη 19η Αυγούστου 2015, η σύνταξη χορηγείται είτε στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης, είτε στα 67 με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Αν η εθνική δοθεί ένα έτος νωρίτερα, έχει ποινή 2% ετησίως. Αν δοθεί νωρίτερα όλη η σύνταξη, μειώνεται κατά 6% για κάθε χρόνο πρόωρης απονομής, με προσαύξηση 10% και μέγιστο όριο μείωσης τα πέντε χρόνια, δηλαδή 40%».

Η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα χρόνια ασφάλισης και τις συντάξιμες αποδοχές όλων των ασφαλισμένων. Η σύνταξη προέρχεται από τον μέσο όρο του μισθού σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου.
Πηγή: Παρασκήνιο (ΔΕ, 17/9/18)
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!