Στις 26 Οκτωβρίου η πληρωμή του ΚΕΑ στους δικαιούχους * Μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 19/10 από την έναρξη έως 09:00 και από 23:00 έως τη λήξη * ΟΑΕΔ: Αύξηση 1,97% των ανέργων τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,5% του τζίρου στη βιομηχανία * Φωτίου: Τον Νοέμβριο η ψήφιση του επιδόματος στέγασης * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * Αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης * Από 19/10 διακόπτεται η κυκλοφορία του τραμ από Κασομούλη μέχρι Σύνταγμα * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

21/9/18

Μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων - Τι συμφέρει σήμερα


Με μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων από 5 - 10 μονάδες βάσης «απάντησε» η Eurobank στο κούρεμα των αποδόσεων από την Τράπεζα Πειραιώς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Από την Παρασκευή 21/9 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μειωμένα επιτόκια της Eurobank στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, με την περικοπή να φτάνει τις 5 μονάδες βάσης για ποσά από 50.000 ευρώ και τις 10 μονάδες για ποσά από 100.000 ευρώ.Τι δεν «πειράχθηκε»

Ως εκ τούτου για ποσά χαμηλότερα των 50.000 ευρώ δεν υπάρχουν αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, δεν «πειράχθηκαν» τα επιτόκια στο λογαριασμό Live που διατίθεται μέσω e-banking, ενώ δεν έγιναν παρεμβάσεις στο ποσό της επιβράβευσης, όπου αυτή παρέχεται.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18/9 η Τράπεζα Πειραιώς μείωσε τα επιτόκια σε όλους τους λογαριασμούς προθεσμίας κατά 5 μονάδες βάσης, για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι κινήσεις των υπόλοιπων τραπεζών.
Τι συμφέρει σήμερα

Μετά και τις νέες περικοπές στα επιτόκια, οι πλέον συμφέρουσες επιλογές για τους καταθέτες είναι τα προγράμματα που είναι συνδεδεμένα με την ανταμοιβή των καρτών.

Στην προκειμένη περίπτωση λαμβάνουν εκτός από τόκους και πόντους ή ευρώ επιστροφής, που είναι πραγματικά χρήματα, καθώς μπορούν να κάνουν αγορές με έκπτωση ή πληρώνοντας τίποτα.

Έτσι, μπορεί τα επιτόκιά τους να είναι χαμηλότερα, ωστόσο το τελικό όφελος για τον καταθέτη είναι μεγαλύτερο.

Εξάλλου, οι λογαριασμοί που διατίθενται μέσω e-banking έχουν κατά βάση υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτούς που διατίθενται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των καταστημάτων των τραπεζών.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για τις Καταθέσεις

(ΠΑ, 21/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!