Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Διατηρείται ο άδικος τρόπος υπολογισμού στα τέλη κυκλοφορίας (πίνακες)


Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται για ακόμη μια χρονιά οι ηχηρές εξαγγελίες που έγιναν πριν από δυο χρόνια για τη δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων.

Όλα τα σενάρια που εξετάστηκαν για την καθιέρωση νέων κριτηρίων υπολογισμού των τελών, όπως η εμπορική αξία και η παλαιότητα των οχημάτων, οδηγούσαν σε μείωση των εσόδων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργούν τα υπερπλεονάσματα για τα τέλη κυκλοφορίας και έτσι και φέτος οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα ίδια ποσά με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι.

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.



Αναλυτικά τα τέλη κυκλοφορίας στους παρακάτω πίνακες.




β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:


Στα ανωτέρω αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, που εισάγονται από το αλλοδαπό προσωπικό των εμποροβιομηχανικών επιχειρήσεων των εγκατεστημένων στην Ελλάδα με βάση των α.ν. 89/1967 (Α’ 132). Επίσης περιλαμβάνονται και τα τύπου Jeep αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως επιβατικών ή φορτηγών.

(ΤΕ, 26/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!