Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Επίδομα παιδιού: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Πότε θα πληρωθεί η δ΄ δόση


Με το νέο έντυπο Α21, να είναι πιο εύχρηστο για τους πολίτες και να συνδράμει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας με την υποβολή δικαιολογητικών, που ισοδυναμούσε με ταλαιπωρία, όσοι δικαιούνται επίδομα παιδιού, για να πάρουν έστω και με καθυστέρηση ενός μηνός τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να σπεύσουν να συμπληρώσουν την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής.

Το νέο επίδομα παιδιού ξεκίνησε να καταβάλλεται από τις 29 Μαρτίου, όταν και δόθηκε η α΄ δόση σε 727.265 οικογένειες. Οι δικαιούχοι προέκυψαν με βάση όσους είχαν επιλεχθεί πέρσι για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία αντικατέστησε φέτος, το επίδομα παιδιού. Η δ΄ δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018, που αντιστοιχεί στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα καταβληθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει δήλωση Α21 και θα έχουν εκκαθαρισμένη, φετινή φορολογική δήλωση έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018.



Πότε θα κάνετε την αίτηση
Όσοι δικαιούνται επίδομα τέκνων για να πάρουν έστω και με καθυστέρηση ενός μηνός την δεύτερη δόση θα πρέπει να σπεύσουν να συμπληρώσουν την αίτηση Α21, ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής μαζί με την φορολογική τους δήλωση.

Για να υποβάλουν την αίτηση οι δικαιούχοι επιδόματος τέκνων θα πρέπει να μπουν στην σελίδα του ΟΠΕΚΑ, www.opeka.gr, ή στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, και αφού υποβάλουν το Ε1 για το 2017 θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ και να δηλώσουν τη συγκατάθεσή τους στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ειδική φόρμα την οικογενειακή τους κατάσταση.

Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να συμπληρώσουν και τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου πατώντας στην συνέχεια «συναίνεση» για την έναρξη υποβολής του Α21.

Τα στοιχεία είναι προσυμπληρωμένα και θα πρέπει να ελεγχθούν από τους δικαιούχους οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, αλλά και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

(ΠΑ, 7/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!