Αχτσιόγλου: Δεν χρειάζεται να μειωθεί το αφορολόγητο * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

6/9/18

Οι φορολογικές εξαγγελίες της ΔΕΘ


Σε εξαγγελίες, οι οποίες θα έχουν και προεκλογική χροιά αναμένεται να προχωρήσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει στο φορολογικό πεδίο ο πρωθυπουργός, θα είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για την εστίαση στα επίπεδα του 13%, από το 24% που ισχύει σήμερα. Επί της ουσίας, το κυβερνητικό επιτελείο θα επιδιώξει να περιορίσει το φορολογικό άλμα που έγινε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο συντελεστής ανήλθε από το 13% στο 23%, για να καταλήξει σήμερα στο 24%.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγραμματισμού, o Aλέξης Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα έχει ως αντιστάθμισμα το περιουσιολόγιο, το οποίο επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να θεσπιστεί και νομοθετικά, και από το οποιό προσδοκώνται έσοδα, που θα προκύψουν από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων.Στο επίκεντρο και ο συντελεστής φόρου για τις επιχειρήσεις

Συν τοις άλλοις όμως, αυτό που αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών επιχειρηματιών, είναι η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρειών από το 29% στο 26% για το εισοδηματικό κλιμάκιο που κυμαίνεται από 20.000 έως και 30.000 ευρώ, καθώς και η μείωση του συντελεστή για το φορολογικό κλιμάκιο με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, από το 22% στο 20%.

Στην πρωθυπουργική ατζέντα τέλος, περιλαμβάνεται και η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, για όσους έχουν εισοδήματα που ανέρχονται έως και τα 30.000 ευρώ.

Πηγή: forologikanea.gr (ΠΕ, 6/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!