Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στο ...μέλλον η εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών


Για το ...απώτερο μέλλον παραπέμπεται το σχέδιο της εξαγοράς των κόκκινων δανείων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία, και επιπλέον όπως τόνιζαν: "όλα αυτά θα τα δούμε με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. θέλει μια προσοχή για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ήταν χαμηλές ταχύτητες, παρότι έχουν παρέλθει εννέα μήνες από την εξαγγελία του. Αυτές οφείλονται και στην χαμηλή ανταπόκριση των Μετοχικών Ταμείων και του ΑΟΟΑ, να δώσουν τα αποθεματικά τους για την χρηματοδότηση του project. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα ποσά που έχουν παρουσιαστεί ως διαθέσιμα από πλευράς των Ταμείων δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια.



Από το “σπάσιμο” του συγκεκριμένου “κουμπαρά δεν θεωρείτο ότι μπορούσε να καλυφθεί το δανειακό άνοιγμα των 3000 και πλέον στελεχών, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδήλωσαν ενδιαφέρον ένταξης στο μέτρο του ΥΠΕΘΑ, κατά το στάδιο της καταγραφής. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά τους πρώτους μήνες, κατεγράφησαν δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ομπρέλα προστασίας του μέτρου, όμως σχεδιαζόταν, να ενταχθούν το σύνολο των δανειακών προϊόντων, δηλαδή και τα εξυπηρετούμενα καθώς επίσης και άλλες κατηγορίες εκτός των στεγαστικών, όπως καταναλωτικά. Σε κάθε περίπτωση κομβικός για την εφαρμογή του σχεδίου, που θα αποτελέσει και έναν πιλότο για τις υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων, θεωρείται ο ρόλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα προετοιμάσει την σχετική ρύθμιση - πιλότο και για άλλες κατηγορίες κρατικών υπαλλήλων.

Πηγή: onalert.gr (ΠΕ, 27/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!