ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πάνω από 2% για το 2019 και το 2020 * ΟΑΕΔ: Ετήσια αύξηση 2,45% των εγγεγραμμένων ανέργων * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο

14/9/18

Πόσο αυξάνονται οι χρεώσεις σταθερής τηλεφωνίας


Νέες αυξήσεις έρχονται στις χρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Ειδικότερα, σε αύξηση των χρεώσεων κλήσεων σταθερής προχωρεί από 25 Σεπτεμβρίου η Forthnet. Η εταιρεία προχωρά σε σχεδόν τριπλασιασμό της χρέωσης ανά λεπτό στις εξερχόμενες κλήσεις προς εθνικά σταθερά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ίδια, η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 0,3125 ευρώ/λεπτό από 0,1072 ευρώ/λεπτό που είναι σήμερα.

Η παραπάνω αλλαγή, όπως αναφέρει η εταιρεία, επηρεάζει τους συνδρομητές των υπηρεσιών «Nova2play Απεριόριστα προς σταθερά Nova», «Nova Telephony προς σταθερά Nova», «Nova Telephony Basic», «Nova ADSL 24», «Nova ADSL Economy», «Nova VDSL 50» και «Nova Telephony Basic (ΧΕΓ)». Οι συνδρομητές των παραπάνω υπηρεσιών έχουν δικαίωμα εντός ενός μηνός από την ημερομηνία ενημέρωσής τους, αλλαγή του προγράμματός τους ή καταγγελία της σύμβασής τους αζημίως. Σημειώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε τον περασμένο Μάιο και σε αντίστοιχες αυξήσεις των χρεώσεων κλήσεων προς τους πενταψήφιους αριθμούς και άλλους αριθμούς ειδικών χρεώσεων (901 κ.λπ.).Σε αυξήσεις, όμως, στις χρεώσεις σταθερής προχωρά και η Vodafone. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις χρεώσεις κλήσεων σταθερής στα εταιρικά της πακέτα Vodafone Business Connect, Vodafone One net κ.λπ. Σύμφωνα με την εταιρεία από τις 2 Οκτωβρίου οι χρεώσεις κλήσεων σταθερών προς κινητό αυξάνονται κατά περίπου 6% φτάνοντας τα 0,1930 ευρώ/λεπτό αντί 0,1821 ευρώ/λεπτό που είναι σήμερα. Επίσης, από 2 Οκτωβρίου 2018, η χρέωση για κλήσεις προς εθνικά σταθερά για τα επαγγελματικά προγράμματα «Vodafone Business telephony (ΧΕΓ)» διαμορφώνεται από 0,0219 ευρώ/λεπτό σε 0,0307 ευρώ/λεπτό. Οι χρεώσεις, όπως και στην περίπτωση της Forthnet, περιλαμβάνουν τόσο τον ΦΠΑ 24% όσο και το τέλος σταθερής τηλεφωνίας 5%.

Η Vodafone επιπλέον αυξάνει και τις χρεώσεις των υπηρεσιών Internet of Things, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Πρόκειται για τις συνδέσεις κινητής που αξιοποιούνται στη μετάδοση δεδομένων από τις επιχειρήσεις, όπου, σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από 29 Σεπτεμβρίου, θα αυξηθούν τόσο οι χρεώσεις των πακέτων τους όσο και η ογκοχρέωση των δεδομένων που ακολουθεί μετά την (όποια) δωρεάν χρήση δεδομένων.

Τέλος, σε αυξήσεις χρεώσεων ορισμένων πακέτων καρτοκινητής προχωρά και η Wind. Από 1ης Οκτωβρίου και για νέες ενεργοποιήσεις μεταβάλλεται για όλους τους F2G συνδρομητές η χρέωση των «More & Turbo» πακέτων από 2,5 σε 3 ευρώ, ενώ από 1ης Νοεμβρίου αυξάνεται η χρέωση ενεργοποίησης του πακέτου F2G για φοιτητές από 8,57 σε 10 ευρώ. Επίσης η εταιρεία αυξάνει κατά 0,5 έως 1,3 ευρώ όλα τα πακέτα «Q».

Πηγή: Καθημερινή (ΠΑ, 14/9/18)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!