Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Alpha Bank: Λύσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σας


Ένα από τα όνειρα, που αναγκάστηκε να τιθασεύσει ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια, είναι να βάλει το δικό του κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόθεση αγοράς ή κατασκευής κατοικίας είτε υπήρξε φθίνουσα, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, σταθερή στην Ελλάδα, με ένα ποσοστό της τάξης του 90% των Ελλήνων να απαντά «όχι» στην ερώτηση αν σκοπεύει να αγοράσει ή να κατασκευάσει σπίτι τον επόμενο έναν χρόνο, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Και ενώ η προοπτική αγοράς σπιτιού παραμένει αδύναμη, θετικά σημάδια καταγράφει η πρόθεση για ανακαίνιση των υφιστάμενων σπιτιών. Στη διάρκεια του 2018 ο δείκτης που δείχνει το ποσοστό των Ελλήνων οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν το σπίτι τους, ιδιόκτητο και μη, είτε παραμένει στα ίδια επίπεδα, είτε βελτιώνεται. Ωστόσο, και το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε ανακαίνιση της κατοικίας του είναι υψηλό, αφού ένα 80% απαντά ότι δεν σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους δώδεκα μήνες.



Βασικό αντικίνητρο για την υλοποίηση ενός τέτοιου πλάνου είναι συνήθως οι οικονομικοί όροι και οι χρονοβόρες διαδικασίες. Τα προβλήματα αυτά έρχεται να κάμψει η Alpha Bank, μέσω του στεγαστικού προγράμματος «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ανακαινίσουν την κατοικία τους, είτε για να ανεβάσουν την εμπορική της αξία, είτε απλά γιατί θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τα έξοδα των εργασιών που απαιτούνται για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κάθε είδους κατοικίας, τόσο για ιδιόχρηση, όσο και για εκμετάλλευση, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, ένα εκ των οποίων είναι η γρήγορη εκταμίευση. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά για όσους αξιοποιούν μία κατοικία για ενοικίαση και ιδιαίτερα για βραχυπρόθεσμες τουριστικές μισθώσεις τύπου Airbnb, οι οποίες γνωρίζουν και στην Ελλάδα αυξημένη ζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Όσον αφορά στους χρηματοδοτικούς όρους, το «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» έχει μεγάλη ευελιξία, προσφέροντας δυνατότητα περιόδου χάριτος έως και έξι μηνών, με καταβολή των αναλογούντων τόκων για το διάστημα που εκτελούνται οι εργασίες και τα έξοδα είναι αυξημένα. Επιπλέον, προβλέπει δυνατότητα προεξόφλησης του δανείου, μερικώς ή ολικώς, χωρίς καμία επιβάρυνση. Για εργασίες μικρής έκτασης, με προϋπολογισμό από 5.000 έως ευρώ 15.000 ευρώ, δεν απαιτείται εγγραφή προσημείωσης επί του ακινήτου, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά ο χρόνος και τα έξοδα για την εκταμίευση του δανείου. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, έως 40.000 ευρώ, η διάρκεια εξόφλησης μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση το δάνειο χορηγείται με προσημείωση του ακινήτου. Τέλος, οι δανειολήπτες έχουν έναν ακόμη λόγο να επιλέξουν το στεγαστικό πρόγραμμα «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» καθώς συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus και προσφέρει για κάθε ένα ευρώ δανείου, δύο Bonus πόντους, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε ένα δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα της Alpha Bank, στο τηλέφωνο 210 326 0000 και στο www.alpha.gr.

(ΤΡ, 25/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!