Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτές είναι οι προθεσμίες πληρωμής των 5 δόσεων του ΕΝΦΙΑ (upd)


Μέχρι την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της χώρας να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.



Αναλυτικότερα:

-Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου

-Η δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου

-Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου

-Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου

-Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Εφόσον η προθεσμία λήξει ο φορολογούμενος έχει δύο επιλογές. Θα πληρώσει τη δόση με την προσαύξηση ή θα εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.

Αν κάποιος είναι ενταγμένος στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ, χάνει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Επίσης, υπάρχει η λύση της πάγιας ρύθμισης, ώστε να μην κινδυνεύσουν από κατασχέσεις λογαριασμών. Η πάγια ρύθμιση είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, όπως τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ, σε 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5%.

Η άλλη λύση για τον φορολογούμενο είναι η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας σε περισσότερες δόσεις.

Να σημειωθεί ότι όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους στην εφορία κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για τον ΕΝΦΙΑ

(ΚΥ, 23/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!