Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Εντολές αποκοπής ρεύματος σε 390.000 οφειλέτες


Στο «κυνηγητό» εκατομμυρίων πελατών της που αρνούνται να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος ή να υπαχθούν σε ρύθμιση ή διακανονισμό έχει στραφεί η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς 2,3 εκατομμύρια παροχές ρεύματος (ρολόγια) σε σύνολο 7,1 παροχών-ρολογιών (δηλαδή ένα στα τρία) που βρίσκονται εγκατεστημένες ανά την Επικράτεια έχουν μπει στο τούνελ των ληξιπρόθεσμων χρεών φορτώνοντας την δημόσια επιχείρηση με οικονομικά βάρη ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της επιχείρησης που ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της ΔΕΗ, από τις αρχές του χρόνου δόθηκαν 390.000 εντολές αποκοπής ρεύματος σε αντίστοιχο αριθμό οφειλετών με συνολικά χρέη 630 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις εντολές εκτελέστηκαν τελικώς οι 150.000 και αφορούσαν οικιακούς και μη πελάτες με ατομικά χρέη λογαριασμών άνω των 550 ευρώ ανά παροχή (ανάμεσά τους και ορισμένες περιπτώσεις πελατών της ενταγμένων στο κοινωνικό τιμολόγιο με σημαντικές οφειλές).



Οι αποκοπές ρεύματος εκτελέστηκαν αφού πρώτα εστάλησαν στους 150.000 οφειλέτες αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ειδοποιητήρια-εξώδικα από το τμήμα εμπορίας της ΔΕΗ και την εταιρεία Qualco που συνδράμει την επιχείρηση στο έργο της είσπραξης ανεξόφλητων οφειλών.

Αποτέλεσμα του «κυνηγητού» των οφειλετών ήταν να εισπραχθούν το α' εξάμηνο του 2018 137 εκατομμύρια ευρώ μειώνοντας έτσι τα χρέη της επιχείρησης στα 2,5 δισ. ευρώ.

Οι 2,3 εκατομμύρια παροχές ρεύματος (ρολόγια) με ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ αφορούν κατά κανόνα εταιρείες που οδηγήθηκαν σε πτώχευση,καταστήματα που έβαλαν λουκέτο,μικρούς επιχειρηματίες που άλλαξαν ΑΦΜ, ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των χρεών, πελάτες που κατέφυγαν σε άλλο πάροχο ρεύματος, χρέη υφιστάμενων βιομηχανιών (Λάρκο), οικιακούς καταναλωτές, χρέη τελικών πελατών στους οποίους αποκόπηκε οριστικά η παροχή ρεύματος (π.χ πολλά καταστήματα που έβαλαν λουκέτο)αλλά και οφειλές φορέων του Δημοσίου.

Πηγή: newpost.gr (ΠΕ, 27/9/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!