Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου προτείνει η Εισαγγελέας * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα στο 3ο τρίμηνο * ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 346 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

24/9/18

ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις για 318 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Δημοσίου


Δύο νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις σε δήμους της χώρας, αλλά και σε άλλους φορείς του Δημοσίου αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ.

Συνολικά αφορούν σε 318 άτομα, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο κοντά στη δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, με την οποία πρόκειται να προσληφθούν 265 άτομα μόνιμο προσωπικό σε δήμους, αλλά και σε επτά φορείς του Δημοσίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση της προκήρυξης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Ειδικότερα, η προκήρυξη σπάει στα δύο και από τη μία αφορά την πρόσληψη 118 μόνιμων υπαλλήλων σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των υπηρεσιών των νησιωτικών και των ορεινών δήμων, που έχουν μεγάλες ανάγκες και αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης και γεωμορφολογίας. Οι υποψήφιοι, σύμφωνα και με την έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει να ανήκουν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής (διαφόρων κλάδων) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (που θα απασχοληθούν ως τηλεφωνητές).

Από την άλλη, στην προκήρυξη πρόκειται να ενταχθούν και οι 137 μόνιμες θέσεις σε επτά φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι εκτός από δήμους και περιφέρειες είναι η Εταιρεία Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το αντίστοιχο στη Λακωνία καθώς και η Ιερά Μονή Τριφυλίας - Ολυμπίας. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν κυρίως διοικητικό προσωπικό και μηχανικούς.Στο μεταξύ, ίσως και τον ίδιο μήνα με τη 10Κ/2018, δηλαδή τον Οκτώβριο, αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ και η επόμενη προκήρυξη 11Κ/2018, η οποία έρχεται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και αφορά στην πρόσληψη 53 ατόμων, τακτικού προσωπικού στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου των επιχειρήσεων και προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι πτυχιούχοι στον τομέα της πληροφορικής, μηχανικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν είτε στην κεντρική υπηρεσία του ΣΕΠΕ είτε σε περιφερειακές.

Μάλιστα σημειώνεται πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 16 άτομα σε περιφερειακές υπηρεσίες, 41 σε τμήματα του ΣΕΠΕ και 4 θέσεις από αυτές θα διατεθούν σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, βάσει του νόμου 2643/98 (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, έμμεσα ΑμεΑ, ανάπηροι πολέμου και τα τέκνα τους, τρίτεκνοι κ.ά.).

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για Προσλήψεις

(ΔΕ, 24/9/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!