Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Δεν αλλάζουν χρώμα τα «κόκκινα» δάνεια των στρατιωτικών


Με βήματα σημειωτόν προχωρεί το σχέδιο της εξαγοράς των κόκκινων δανείων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι χαμηλές ταχύτητες, παρότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από την εξαγγελία του, φαίνεται πως οφείλεται στην χαμηλή ανταπόκριση των Μετοχικών Ταμείων και του ΑΟΟΑ, να δώσουν τα αποθεματικά τους για την χρηματοδότηση του project. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα ποσά που έχουν παρουσιαστεί ως διαθέσιμα από πλευράς των Ταμείων δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια.

Από το “σπάσιμο” του συγκεκριμένου "κουμπαρά" δεν θεωρείται ότι μπορεί να καλυφθεί το δανειακό άνοιγμα των 3000 και πλέον στελεχών, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδήλωσαν ενδιαφέρον ένταξης στο μέτρο του ΥΠΕΘΑ, κατά το στάδιο της καταγραφής. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά τους πρώτους μήνες, κατεγράφησαν δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.



Στην ομπρέλα προστασίας του μέτρου, όμως σχεδιαζόταν, να ενταχθούν το σύνολο των δανειακών προϊόντων, και τα εξυπηρετούμενα καθώς επίσης και άλλες κατηγορίες εκτός των στεγαστικών, όπως καταναλωτικά. Έτσι όπως όλα δείχνουν απομένουν κι άλλα βήματα μέχρι να περάσει στο βασικό στάδιο, εκείνο της εξαγοράς, για να υλοποιηθεί το μέτρο που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο του έτους μέριμνας προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση κομβικός για την εφαρμογή του σχεδίου, που θα αποτελέσει και έναν πιλότο για τις υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων, θεωρείται ο ρόλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στις δηλώσεις του πάντως στο OnAlert, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης, είχε εμφανιστεί φειδωλός: "Υπήρξε αυτή η εξαγγελία από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι ένα ζήτημα το οποίο ερευνούμε και πρέπει να επέλθει και κάποια συμφωνία με τους τραπεζικούς οργανισμούς, με τις τράπεζες, προκειμένου να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε."

(ΤΕ, 8/8/18)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!