108η στον κόσμο η Ελλάδα στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας * Κομισιόν: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις συντάξεις * Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ * ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας

31/8/18

Επεκτείνονται οι πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις - Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις


Το πράσινο φως για την επέκταση των 4 πρώτων συλλογικών συμβάσεων εργασίας έδωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι συλλογικές συμβάσεις που θα επεκταθούν είναι της ΟΤΟΕ, των μεγάλων διεθνών πρακτορείων τουρισμού, των πρακτορειών ταξιδίων και των πρακτορείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων.Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να δουν αυξήσεις περίπου 77.000 εργαζόμενοι. Ωστόσο η ΟΤΟΕ τονίζει ότι μόνο 15 εργαζόμενοι ξένης τράπεζας στην Θεσσαλονίκη θα ωφεληθούν από την επέκταση της σύμβασης αφού η πλειοψηφία των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει τη σύμβαση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, θα υπογράψει υπουργική απόφαση που θα εγκρίνει και τυπικά την εισήγηση του ΑΣΕ.

(ΠΑ, 31/8/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!