Απόφαση Ιεραρχίας: Οι κληρικοί να παραμείνουν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων * Στις 3 Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

31/8/18

Επεκτείνονται οι πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις - Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις


Το πράσινο φως για την επέκταση των 4 πρώτων συλλογικών συμβάσεων εργασίας έδωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι συλλογικές συμβάσεις που θα επεκταθούν είναι της ΟΤΟΕ, των μεγάλων διεθνών πρακτορείων τουρισμού, των πρακτορειών ταξιδίων και των πρακτορείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων.Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να δουν αυξήσεις περίπου 77.000 εργαζόμενοι. Ωστόσο η ΟΤΟΕ τονίζει ότι μόνο 15 εργαζόμενοι ξένης τράπεζας στην Θεσσαλονίκη θα ωφεληθούν από την επέκταση της σύμβασης αφού η πλειοψηφία των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει τη σύμβαση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, θα υπογράψει υπουργική απόφαση που θα εγκρίνει και τυπικά την εισήγηση του ΑΣΕ.

(ΠΑ, 31/8/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!