Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πώς θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ σε 12 άτοκες δόσεις


Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ μέσω των οποίων 7,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν σε πέντε μηνιαίες δόσεις (η πρώτη τέλος Σεπτέμβρη) συνολικό φόρο της τάξεως των 3,3 δισ. ευρώ.

Έφτασε λοιπόν η ώρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, γεγονός που προσγειώνει «ανώμαλα» τους φορολογούμενους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δεν χρειάζεται, όμως, πανικός. Οι φορολογούμενοι έχουν επιλογή να προκαταβάλουν τον φόρο με την πιστωτική τους κάρτα και να βάλουν το ποσό σε 12 άτοκες δόσεις, αντί για 5 που προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών. Τη δυνατότητα αυτή προσφέρουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών μπορούν να πληρώνουν απευθείας από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet, χωρίς να χρειαστεί να συνδεθούν στο e-banking ή το κατάστημα της τράπεζας. Αυτή η μέθοδος πληρωμής, η οποία παρέχεται περίπου έναν χρόνο, προσφέρει το πλεονέκτημα ότι το ποσό πιστώνεται απευθείας στο σύστημα, χωρίς καθυστερήσεις, και ο φορολογούμενος μπορεί να εκδώσει την ίδιας στιγμή φορολογική ενημερότητα.

Ας δούμε τις επιλογές που προσφέρουν οι τράπεζες για την πληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο με πιστωτική κάρτα. Προϋπόθεση, βέβαια, για να είναι οι δόσεις άτοκες, είναι ο κάτοχος θα πληρώνει ολόκληρη τη δόση της κάρτας κάθε μήνα, αλλιώς θα επιβαρυνθεί με τα «τσουχτερά» επιτόκια των πιστωτικών και θα πληρώσει τον φόρο... διπλό.



1. Τράπεζα Πειραιώς

Οι πιστωτικές κάρτες της Πειραιώς δίνουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές προς την εφορία –που δεν βρίσκονται σε ρύθμιση– με έως και 12 άτοκες δόσεις. Εξαιρούνται ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το ΦΠΑ και το ΕΝΦΙΑ Νομικών Προσώπων.

Οι πληρωμές σε δόσεις μπορούν, εκτός από τα καταστήματα της Πειραιώς, να πραγματοποιηθούν και μέσω των υπηρεσιών winbank και winbak easypay.

2. Eurobank

Οι πελάτες της Eurobank μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με τις πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες σε 12 άτοκες δόσεις, μέσω της νέας υπηρεσίας Live-Pay.

Μέσω της πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι έχουν 2 εναλλακτικές:

- Να εξοφλήσουν την οφειλή τους στην εφορία εφάπαξ, χρεώνοντας το συνολικό ποσό στην κάρτα τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Έτσι, επωφελούνται τυχόν ειδικής έκπτωσης που ισχύει για εφάπαξ καταβολές.
- Να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες επιμέρους δόσεις της εφορίας, χρεώνοντας το ποσό της κάθε δόσης στην κάρτα σας σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουν την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής και την περαιτέρω μείωση του ποσού της δόσης.

3. Alpha Bank

Εάν εξοφλήσετε τις φορολογικές οφειλές σας με τις πιστωτικές κάρτες της Alpha Bank, εκτός από το ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με τόκους, θα μαζέψετε και πόντους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus.

Η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της 12 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι εισφορές και τα τέλη επιτηδεύματος, η περαίωση, το τέλος υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων κ.α.

4. Εθνική Τράπεζα

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Επιπλέον, όσοι πληρώνουν τις δόσεις του φόρου με χρεωστικές κάρτες, συλλέγουν πόντους μέσω του μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Go4More.

Η προσφορά ισχύει για πληρωμές στο δίκτυο καταστημάτων, μέσω του i-bank Internet Banking και του i-bank Simple Pay, καθώς και με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2018

(ΔΕ, 27/8/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!