Αχτσιόγλου: Δεν χρειάζεται να μειωθεί το αφορολόγητο * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

11/7/18

Μειώνεται το brain drain στην Ελλάδα


Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει αρχίσει και παρουσιάζει σημάδια ωριμότητας και αποτελεσματικότητας, καταδεικνύοντας την αλλαγή στάσης και παλμού τόσο από την μεριά των εργοδοτών όσο και από την μεριά των εργαζομένων αλλά και όσων αναζητούν εργασία. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε η Adecco τα ευρήματα δείχνουν μια μεταστροφή τόσο σε ποσοτικά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας.

Η έρευνα με τίτλο "Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα, 2018" η οποία πραγματοποιήθηκε από τον όμιλο Adecco Ελλάδας αποτυπώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη γνώμη εργαζομένων και υποψήφιων για την αγορά εργασίας. Η φετινή έρευνα αποτυπώνει τη γνώμη εργαζομένων και υποψήφιων για την αγορά εργασίας. Φέτος διερευνήθηκε για πρώτη φορά και ο βαθμός ενθάρρυνσης της ισότητας και της διαφορετικότητας εντός της αγοράς εργασίας. Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η άποψη των ερωτώμενων για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι διαθέτουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες και πώς αξιολογούν τις εταιρείες όπου απασχολούνται σήμερα.Τι έδειξε όμως η έρευνα; Ένα από τα πιο βασικά της ευρήματα είναι η για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια πτωτική τάση στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, κάτι που αρχίζει και βάζει τέλος σε ένα από τα πιο σημαντικά συνεπακόλουθα της κρίση, το Brain Drain. Ταυτόχρονα δείχνει τον βαθμό ωριμότητας που αρχίζει και εμφανίζεται στην αγορά εργασίας, με αυτούς που αναζητούν εργασία να έχουν ρεαλιστικούς στόχους και να αξιολογούν κατάλληλα τα προσόντα τους.

(ΤΕ, 11/7/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθραΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!