ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

29/7/18

Πώς οι νέες αντικειμενικές αξίες «απειλούν» τα επιδόματα


«Ωρολογιακή βόμβα» μείωσης ή απώλειας επιδομάτων αποτελούν οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ακινήτων καθώς θα ληφθούν υπόψιν από φέτος κι όχι από το 2019, για τον υπολογισμό των περιουσιακών κριτηρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής τα περισσότερα κοινωνικά επιδόματα, όπως είναι το Κοινωνικό Εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ρεύματος (ΚΟΤ), το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να δοθεί και φέτος στις ευπαθείς ομάδες, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, η προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που ισχύει ως το τέλος του 2018, εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν και περιουσιακά κριτήρια τα οποία βασίζονται στη φορολογητέα αξία των ακινήτων του νοικοκυριού όπως αυτή προσδιορίζεται από τη διαδικασία του ΕΝΦΙΑ.Κατά συνέπεια τον Σεπτέμβριο του 2018 που θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, θα προκύψει η να φορολογητέα αξία των ακινήτων. Αυτή θα είναι και η αξία που θα ληφθεί υπόψιν για την υποβολή αιτήσεων για τα κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια νοικοκυριά.

Μεγάλοι χαμένοι, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, είναι όσοι ανήκουν σε περιοχές που οι τιμές ζώνης αυξήθηκαν, ενώ αντίθετα πολίτες που έως σήμερα είναι εκτός των επιδομάτων εξαιτίας του ότι ξεπερνούν το ισχύον περιουσιακό κριτήριο μπορεί να το λάβουν αν οι τιμές ζώνης στην περιοχή όπου έχουν ακίνητα μειώθηκε σημαντικά.

(ΚΥ, 29/7/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!