Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σε ποιες περιπτώσεις δεν σας καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου


Κλείνοντας μια ασφάλεια αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχουμε διαβάσει τα «ψιλά» γράμματα για να γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια του συμβολαίου μας. Φυσικά σε ένα συμβόλαιο δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται ώστε και οι δύο πλευρές να είναι καλυμμένες. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να είστε ευσυνείδητοι οδηγοί για να ισχύει και η ασφάλεια αυτοκινήτουσας. Οι περιπτώσεις που μια ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σας καλύπτει είναι:

1) Αν γίνει ατύχημα από πρόθεση του ασφαλισμένου οδηγού.

2) Αν είστε οδηγός που δεν κατέχει νόμιμη άδεια οδήγησης της συγκεκριμένης κατηγορίας οχήματος.

3) Αν έχει λήξει το επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό δίπλωμα του οδηγού.

4) Εάν είστε μεθυσμένοι ή έχετε κάνει χρήση άλλων τοξικών ουσιών.

5) Ένα οδηγείτε όχημα για διαφορετική χρήση από αυτή που καθορίζεται στην άδεια κυκλοφορίας και την ασφάλεια αυτοκινήτου.

6) Αν το όχημα τρέχει σε αγώνες, δοκιμές (testdrive) ή συμμετέχει σε επιδείξεις ή παρελάσεις.

7) Εάν ένας οδηγός κάτω των 23 ετών δεν έχει πληρώσει το επασφάλιστρο του νέου οδηγού.

8) Εάν το όχημα ρυμουλκείτε, ρυμουλκεί ή μεταφέρεται από άλλο όχημα.

9) Όταν οδηγείτε σε περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία όπως αεροδρόμια, εργοτάξια, στρατόπεδα, πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους.



Ακόμη είναι πιθανό η ασφάλεια αυτοκινήτου να μην σας καλύπτει στις παρακάτω περιπτώσεις:

10) Σε ατύχημα που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια κατάσχεσης ή δήμευσης του συγκεκριμένου οχήματος.

11) Σε όχημα που συμμετέχει σε εγκληματική ενέργεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει ούτε τους επιβάτες οι οποίοι συμφώνησαν να μεταφερθούν κατά τη διάρκεια της παράνομης πράξης.

12) Σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια πολέμου, εμφυλίου, ανταρσίας, αντίσταση κατά των αρχών, επανάστασης, πραξικοπήματος, επίταξης, τρομοκρατικής ενέργειας, στάσης, απεργίας, οχλαγωγής ή βλάβης που προκλήθηκε στην προσπάθεια πρόληψης ή καταστολής των συγκεκριμένων γεγονότων.

13) Ακόμη η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει βλάβες από πυραύλους ή βλήματα οπλικών συστημάτων, πυρηνικά όπλα ή μέρη τους, ιονίζουσες, ηλεκτρομαγνητικές ή άλλες ακτινοβολίες και περιβαλλοντικές, βιολογικές ή χημικές μολύνσεις.

14) Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, πλημμύρες, θύελλες, καταιγίδες, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, ανεμοστρόβιλους ή άλλες μαζικές καταστροφές. Ακόμη η εξαίρεση ισχύει σε θύελλες ή καταιγίδες άνω των 8 μποφόρ ή πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων ύστερα από ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

(ΠΑ, 27/7/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!