Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αυξήσεις 60% στους μισθούς των διοικητών ΔΕΚΟ δίνει η κυβέρνηση


Τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα (!) στη Βουλή προβλέπει αυξήσεις έως 60% στους μισθούς των ανώτατων διοικήσεων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Η τροπολογία προβλέπει πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.



Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

UPD: Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως αποσύρεται η επίμαχη διάταξη. Ωστόσο, αγανάκτηση προκαλεί και η δικαιολογία απόσυρσης που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

(ΠΕ, 26/7/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!