Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Πάγια ρύθμιση: Εξόφληση φόρου σε 12 δόσεις και με ετήσιο επιτόκιο 5%


Τη δυνατότητα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του φόρου εισοδήματος σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις να τον σπάσουν σε 12 δόσεις δίνει η εφορία.

Η λύση δεν είναι άλλη από το να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Μάλιστα για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δηλαδή μετά την 31η Ιουλίου.

Μπορούν από τώρα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση και να αρχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις της ρύθμισης. Ωστόσο, η ρύθμιση γίνεται έντοκα με ετήσιο επιτόκιο 5%.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν από τώρα να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να τακτοποιήσουν σε δόσεις τις οφειλές τους που δεν έγιναν ακόμη ληξιπρόθεσμες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:



1. Εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. aade.gr. Κάνετε κλικ στον «Λογαριασμό μου» εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.

2. Πατήστε την επιλογή «Εφαρμογές» και εντοπίζετε την εφαρμογή που αφορά τη «Ρύθμιση Οφειλών» (βρίσκεται χαμηλά στη σελίδα).


3. Επιλέξτε τη ρύθμιση Ρ2 «Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν. 4152/2013».

4. Στη συνέχεια, κάνετε κλικ στην «Υποβολή Νέας».

5. Αμέσως εμφανίζεται η σχετική σελίδα της ρύθμισης με τα ατομικά στοιχεία του φορολογουμένου, την επιλογή της ρύθμισης (12 ή 24 δόσεις), τα ποσά υπό ρύθμιση. Εφόσον όλα είναι εντάξει, προχωρείτε στην επόμενη σελίδα.

6. Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να εισαχθούν τα εξής στοιχεία: α) Ο αριθμός των δόσεων που επιθυμείτε, στοιχείο το οποίο θα καθορίσει τόσο το ποσό της δόσης όσο και το τελικό ποσό πληρωμής εξαιτίας των επιβαρύνσεων. β) Το μηνιαίο καθαρό εισόδημα. γ) Οι πάγιες μηνιαίες υποχρεώσεις και δ) Οποιοδήποτε αναμενόμενο μελλοντικό εισόδημα. Εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, θα εμφανισθούν τόσο το πληρωτέο ποσό στο τέλος των 12 δόσεων όσο και το ποσό της κάθε δόσης της ρύθμισης.

7. Στην επόμενη τελευταία σελίδα εμφανίζεται η σχετική υπεύθυνη δήλωση της οικονομικής κατάστασης. Στη δήλωσή αυτή θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της πάγιας εντολής με το σχετικό ΙΒΑΝ, ώστε να χρεώνεται η δόση της ρύθμισης απευθείας από τον λογαριασμό αυτόν στην τράπεζα. Θα πρέπει επίσης να επιλεγεί στο πεδίο 3 αν ο δηλών έχει υποβληθεί ή όχι σε διαδικασία πτώχευσης. Το πεδίο 4 το επιλέγετε αν έχετε: α) Ακίνητη περιουσία, β) πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα, γ) λοιπά περιουσιακά στοιχεία όπως ομόλογα, μετοχές και δ) λογαριασμούς σε τράπεζες, ταμιευτήρια, ΕΛΤΑ και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα (ΙΒΑΝ).

8. Στο τέλος κάνετε κλικ στην ένδειξη «Υποβολή» και η αίτηση της ρύθμισης θα υποβληθεί για έγκριση στο Taxisnet.

Πηγή: insider.gr (ΤΡ, 17/7/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Οι τέσσερις τρόποι για να πληρώσετε τα χρέη σας στην Εφορία



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!