Ελεύθερα τα διόδια τις Κυριακές των εκλογών * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα σχολεία λόγω εκλογών * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο * Στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο

24/6/18

Υπερχρεωμένοι δανειολήπτες παραδίδουν τα σπίτια τους στις τράπεζες για να διαγραφεί το χρέος τους


Τα σπίτια τους «άνευ όρων» παραδίδουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αυξάνονται συνεχώς και ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.eauction.gr) μέχρι σήμερα έχουν αναγγελθεί συνολικά 13.682 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τους οποίους πάνω από 600 θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Και όσο περνάει ο καιρός η λίστα με τα ακίνητα συνεχώς μεγαλώνει. Οικόπεδα, καταστήματα, που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες, ακόμη και η πρώτη κατοικία βγαίνουν στο «σφυρί» για οφειλές.

Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» έπεσε για άλλη μια φορά στο κενό.

Το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί φέρνει περισσότερους πλειστηριασμούς καθώς και ταχύτερες πωλήσεις δανείων.Αρκετοί δανειολήπτες αδυνατώντας να αποπληρώσουν το δάνειο τους προχωρούν σε εθελοντικές παραδόσεις των ενυπόθηκων ακινήτων τους ή ζητούν να τα πωλήσουν οι ίδιοι ώστε να αποπληρώσουν μέρος του δανείου.

Κάποιοι άλλοι αποδέχονται πρόταση της τράπεζας να της επιστραφεί το ενυπόθηκο ακίνητο ανταλλάσσοντάς το με ένα μικρότερης αξίας.

Σε συνδυασμό με την εποπτεία της χώρας, η δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί το νέο τραπεζικό μνημόνιο προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαταραχή στης συνοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Άλλωστε και στην έκθεσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επισημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να θέσουν «πιο φιλόδοξους στόχους» την επόμενη διετία.

Η θέση αυτή συμπίπτει με τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσω του SSM για μείωση των NPEs στο 20% στο τέλος του 2021, ζητώντας συνολικά από τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Πηγή: in.gr (ΚΥ, 24/6/18)Financial & Law:
Ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμαςΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!