Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

12/6/18

Ποιοι συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν τροποποιητική φορολογική δήλωση


Συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι αποδοχές των οποίων, στις φορολογικές δηλώσεις 2018, είχαν προσυμπληρωθεί με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχουν ήδη υποβάλει την φορολογική δήλωση 2018, πρέπει να κάνουν τροποποιητική φορολογική δήλωση.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διόρθωσε τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του δημοσίου και ως εκ τούτου όσοι έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική δήλωση 2018 λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ το παρακάτω μήνυμα:

"Σας ενημερώνουμε ότι μετά την οριστική υποβολή και εκκαθάριση της αρχικής δήλωσής σας φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, εστάλη στην Υπηρεσία μας νέο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, από την επιλογή -τροποποιητική-.

Τα νέα στοιχεία είναι προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης.

Η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα και χωρίς προσαυξήσεις ή πρόστιμα έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αρχικών δηλώσεων.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη προβεί σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης για το λόγο αυτό, παρακαλούμε αγνοείστε το μήνυμα."Οι συνταξιούχοι αυτοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.

Η υποβολή της τροποποιητικής γίνεται με την συγκεκριμένη επιλογή όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

(ΤΡ, 12/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!