Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Έρχεται νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία


Σε νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με στόχο την εξίσωσή τους με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και έγγραφο της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι θα υπάρξει νέα αναπροσαρμογή τους την επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τέταρτη αξιολόγηση αναφέρεται η δέσμευση της ελληνικής πλευράς για την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές.



Νέες επιβαρύνσεις

Κι αυτό διότι όπως σημειώνει η Κομισιόν, οι προσαρμογές στο ΕΝΦΙΑ το 2018 έγιναν με ουδέτερο τρόπο. Ως εκ τούτου, η προσαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν ότι στις περιοχές όπου προέκυψαν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, βάση των εισηγήσεων των αρμόδιων επιτροπών, η προσαρμογή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Το 50% των αυξήσεων θα πρέπει να γίνει μέσα στο 2019 και το υπόλοιπο 50% μέσα στο 2020.

Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει αύξηση τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και των υπόλοιπων τελών, όπως πχ. του ΤΑΠ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, τόσο το 2019, όσο και το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Έκθεση Συμμόρφωσης: Μείωση αφορολόγητου - συντάξεων και νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες

(ΠΕ, 21/6/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!