Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

«Κούρεμα» έως και 80% προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες


Σε ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων στα πρότυπα των δικαστικών αποφάσεων του νόμου Κατσέλη προχωρούν οι τράπεζες.

Πρώτιστος στόχος είναι η εκκαθάριση των χιλιάδων υποθέσεων που εκκρεμούν στα ειρηνοδικεία από υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα οποία έχουν υποβάλει αιτήσεις επιδιώκοντας την έκδοση αποφάσεων για ευνοϊκούς διακανονισμούς και διαγραφές οφειλών.

Έτσι, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν τηλεφωνικές επαφές με δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη σε μια προσπάθεια να ρυθμίσουν την οφειλή τους, χωρίς να οδηγηθούν στο δικαστήριο.



Τον τελευταίο καιρό, καθώς παρατηρείται πως οι δανειολήπτες αποφεύγουν να υπαχθούν στον Νόμο Κατσέλη, γίνεται μια προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών τους με την ίδια την τράπεζα.

Η «στροφή» των δανειοληπτών έχει να κάνει με τις δελεαστικές προσφορές των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προτείνουν κούρεμα που φθάνει το 80% για τις οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες και το 50% για τις οφειλές από στεγαστικά δάνεια, όταν και η εισοδηματική κατάσταση του οφειλέτη το δικαιολογεί.

Οι λύσεις που προτείνονται προϋποθέτουν ότι το κούρεμα θα ισχύσει αν ο δανειολήπτης υπάρξει συνεπής με τη ρύθμιση που θα συμφωνήσει, και με βάση τα πρώτα στοιχεία, αρκετοί είναι αυτοί που ανταποκρίνονται, δείχνοντας διάθεση να συνεργαστούν με την τράπεζα.

(ΤΕ, 6/6/18)



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!