Με 80 βουλευτές «πέρασε» στα Σκόπια η Συμφωνία των Πρεσπών - Χρηματισμούς βουλευτών καταγγέλλει ο Π. Καμμένος * ΟΑΕΔ: Αύξηση 1,97% των ανέργων τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,5% του τζίρου στη βιομηχανία * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

14/6/18

Αυξήσεις σοκ στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε 413 περιοχές της Αθήνας (πίνακες)


Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ που μπορεί να αυξηθεί λόγω των νέων αυξημένων αντικειμενικών αξιών, αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ΤΑΠ υπολογίζεται και με βάση την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Ως εκ τούτου το ύψος του είναι ανάλογο με τις αντικειμενικές αξίες.

Ο υπολογισμός του ΤΑΠ
Ως εκ τούτου, όσοι διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές που οι τιμές ζώνης αυξήθηκαν, θα επωμιστούν αυξήσεις στον ΤΑΠ από την 1/1/2019, οι οποίες θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ειδικότερα, ο ΤΑΠ υπολογίζεται ως εξής:

Εμβαδόν Χ τιμή ζώνης Χ συντελεστή παλαιότητας Χ συντελεστή ΤΑΠ

Άρα όσο αυξάνεται η τιμή ζώνης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.Ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη

Στην Αθήνα, σε συγκεκριμένες περιοχές, οι αυξήσεις στις τιμές ζώνες είναι σημαντικές, φτάνοντας έως και το 90%!

Ειδικότερα, καταγράφονται αυξήσεις σε συνολικά 413 περιοχές. Πρόκειται για τις εξής:

Περιοχές με πτώση
Στον αντίποδα, μειώσεις έχουν εφαρμοστεί σε μόλις 31 περιοχές της πρωτεύουσας.

Δείτε τους πίνακες με τις περιοχές και τις τιμές εδώ.

(ΠΕ, 14/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!