Εγκρίθηκε η εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil * ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

14/6/18

Αυξήσεις σοκ στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε 413 περιοχές της Αθήνας (πίνακες)


Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ που μπορεί να αυξηθεί λόγω των νέων αυξημένων αντικειμενικών αξιών, αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ΤΑΠ υπολογίζεται και με βάση την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Ως εκ τούτου το ύψος του είναι ανάλογο με τις αντικειμενικές αξίες.

Ο υπολογισμός του ΤΑΠ
Ως εκ τούτου, όσοι διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές που οι τιμές ζώνης αυξήθηκαν, θα επωμιστούν αυξήσεις στον ΤΑΠ από την 1/1/2019, οι οποίες θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ειδικότερα, ο ΤΑΠ υπολογίζεται ως εξής:

Εμβαδόν Χ τιμή ζώνης Χ συντελεστή παλαιότητας Χ συντελεστή ΤΑΠ

Άρα όσο αυξάνεται η τιμή ζώνης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.Ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη

Στην Αθήνα, σε συγκεκριμένες περιοχές, οι αυξήσεις στις τιμές ζώνες είναι σημαντικές, φτάνοντας έως και το 90%!

Ειδικότερα, καταγράφονται αυξήσεις σε συνολικά 413 περιοχές. Πρόκειται για τις εξής:

Περιοχές με πτώση
Στον αντίποδα, μειώσεις έχουν εφαρμοστεί σε μόλις 31 περιοχές της πρωτεύουσας.

Δείτε τους πίνακες με τις περιοχές και τις τιμές εδώ.

(ΠΕ, 14/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!