7ετές ομόλογο: Το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,9% * ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις * ΥΠΟΙΚ: Ο Ρέγκλινγκ δεν έθεσε θέμα μείωσης αφορολόγητου * Στα 382 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εξάμηνο 2019 * Παρατείνεται έως τις 30/9/19 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Επιχειρούμε έξω» * Νέοι απλήρωτοι φόροι 3,1 δισ. σε 5 μήνες

19/6/18

Χωρίς επίδομα παιδιού κινδυνεύουν να μείνουν στο τέλος του μήνα 270.000 οικογένειες


Πάνω από 270.000 οικογένειες κινδυνεύουν να μην λάβουν οικογενειακό επίδομα στο τέλος του μηνός, αν δεν υποβάλουν μέχρι αύριο φορολογική δήλωση για το 2017 και αίτηση για το εν λόγω επίδομα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 23.59 λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr).

Για να υποβάλει, όμως, κάποιος αίτηση για το εν λόγω επίδομα, θα πρέπει πρώτα, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση.

Με άλλα λόγια όποιος, μέχρι αύριο, δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση και αμέσως μετά αίτηση για το οικογενειακό επίδομα, δεν θα λάβει τη β' διμηνιαία δόση οικογενειακού επιδόματος στις 25 -27 Ιουνίου.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί γύρω στις 500.000 αιτήσεις. Με βάση το μέχρι χθες δείγμα των αιτήσεων που έχει τεθεί σε επεξεργασία, το 96% αυτών εγκρίνονται.

Άρα γύρω στις 480.000 αναμένεται να λάβουν σίγουρα το οικογενειακό επίδομα στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο την α΄ δόση του οικογενειακού επιδόματος, τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν περίπου 750.000 οικογένειες.

Άρα, μένουν περίπου 270.000 οικογένειες οι οποίες δυνητικά δικαιούνται το εν λόγω επίδομα. Αν δεν υποβάλουν, όμως, τις φορολογικές δηλώσεις και τις αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα, δεν θα λάβουν την επόμενη δόση του.Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος (δηλ. του Οργανισμού Παροχής Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΟΠΕΚΑ), οι τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας εγγυώνται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου.

Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

Όσοι υποβάλουν αίτηση Α21 μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018.

Η πλατφόρμα, όμως, για την υποβολή αιτήσεων, θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018.

Σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η γ’ δόση 2018 (για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο), σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

(ΤΡ, 19/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!