ΕΛ.ΑΣ.: Επιστροφή πινακίδων-αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών * Απεργούν τα διαγνωστικά κέντρα έως το Σάββατο 25/5 * Ελεύθερα τα διόδια τις Κυριακές των εκλογών * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο

25/6/18

ΟΠΕΚΑ: Ανοίγει πάλι το Α21 για το επίδομα παιδιού


Ο ΟΠΕΚΑ έκανε γνωστό ότι η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Α21 θα επαναλειτουργήσει από την Τρίτη 26/6 για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλαν αίτηση για τα νέα οικογενειακά επιδόματα 2018.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ' δόση 2018, η οποία θα αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Όπως υπενθυμίζει ο ΟΠΕΚΑ, αύριο Τρίτη 26 Ιουνίου πιστώνεται η Β' δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Με την ίδια πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικά ποσά επιδομάτων, από εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πίστωση από ορισμένες τράπεζες και τα χρήματα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21 με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται σε 533.729 οικογένειες δικαιούχων που υπέβαλαν φέτος αιτήσεις Α21 στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους και μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την Α δόση που πληρώθηκε πριν το Πάσχα. Επίσης πληρώνονται και 13.117 οικογένειες δικαιούχων, στις οποίες οφείλονταν αναδρομικά παλαιότερων ετών. Συνολικά η δαπάνη φτάνει στα 139,8 εκ. ευρώ. Για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβάλλεται ποσό 131,54 εκ. ενώ για τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ποσό 8,27 εκ. ευρώ.

Η αύξηση του πλήθους των δικαιούχων είναι ήδη εμφανής από το πρώτο 20ήμερο λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21. Στα τέλη Ιουλίου, όταν θα καταβάλλεται η Γ' δόση 2018 και θα έχει εξοφληθεί πλήρως το πρώτο 6μηνο, εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο σε πλήθος δικαιούχων.

Αυξητικά κινείται και το ύψος του συνολικού κονδυλίου. Πέρυσι, το πρώτο 6μηνο είχαν πληρωθεί σε οικογενειακά επιδόματα 291 εκ. ευρώ σε δυο τριμηνιαίες δόσεις. Φέτος έχουν πληρωθεί με την Α και Β δόση πάνω από 300 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου η δαπάνη αναμένεται να κυμανθεί στα 450 εκ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι.

(ΔΕ, 25/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!