Μ. Θεοδωράκης: Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας η Συμφωνία των Πρεσπών * Νίκος Παπανδρέου: Είμαι αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών * ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 4,06% τον Δεκέμβριο * Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή * Στα 1,48 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 * Στα 780 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων * Εκτός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 (3,162 δισ. ευρώ) * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο * Την Κυριακή στις 2 μ.μ. το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

30/6/18

Οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε έως τον Ιανουάριο του 2019


Ένας Γολγοθάς ξεκινά για χιλιάδες φορολογούμενους από τον Ιούλιο και μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Τα ραβασάκια για την πληρωμή φόρων και τελών θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Και αυτό γιατί πέρα από τις μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται να πληρώσουν δύο ή και τρεις φορολογαριασμούς.

Οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017, τα ακίνητά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η διαδικασία πληρωμής ξεκινά από τον επόμενο μήνα όπου μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ήδη, πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει τη δήλωση τους πήραν την πρώτη κρυάδα. Ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2017 αγγίζει συνολικά τα 1,4 δισ. ευρώ, με τον μέσο φόρο να φθάνει τα 920 ευρώ. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν 4 στους 10 φορολογούμενους πληρώνουν πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι ενώ όσο τρέχει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων με χρεωστικό σημείωμα αλλά και το ποσό του μέσου φόρου που θα σύντομα θα βρεθεί πάνω από τα 1.000 ευρώ.Τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι αποκτούν στενές σχέσεις με την Εφορία καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν:

Τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος: Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι που θα υπερβεί τα 3,5 δισ. ευρώ. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεωνενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η Τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ: Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 3,1 δισ. ευρώ. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2019: Εως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: news.gr (ΣΑ, 30/6/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Οι καταληκτικές προθεσμίες για όλες τις δηλώσεις και δόσεις καταβολής φόρου μετά την παράταση (πίνακες)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!