Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

12/6/18

Σε ποιους κλάδους αναμένονται οι περισσότερες προσλήψεις το τρίτο τρίμηνο του 2018


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις προθέσεις των εργοδοτών στο πεδίο των προσλήψεων το τρίτο τρίμηνο του 2018. Όπως προκύπτει από την καθιερωμένη έρευνα της Manpower το 24% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, ενώ μόλις το 4% αναμένει μείωση. Το 70% δεν περιμένει κάποια αλλαγή με αποτέλεσμα οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται στο +20%.

Μετά από την εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +15%. Διατηρούνται εν πολλοίς σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017.Οι κλάδοι με τις καλύτερες προοπτικές

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπονται στον τομέα της Γεωργίας, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +23%, αποτελώντας την καλύτερη πρόβλεψη που αναφέρθηκε από την έναρξη της έρευνας στην Ελλάδα το 2008.

Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ στους τομείς του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) αναφέρονται Προοπτικές της τάξης του +18%.

Συγκρίσεις ανά γεωγραφική περιοχή

Την ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένουν οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι αναφέρουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +17%. Παράλληλα, οι Προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε +12%.

Οι προοπτικές προσλήψεων μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής αναφέρουν σχετικά σταθερές προθέσεις προσλήψεων.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι Προοπτικές για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν σχετικά σταθερά σχέδια προσλήψεων.

(ΤΡ, 12/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!