Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Αποταμιευτικά προγράμματα και λογαριασμοί για παιδιά και νέους έως 17 ετών


Εξειδικευμένα προϊόντα για τους γονείς που θέλουν να αποταμιεύουν για τα παιδιά τους με προνομιακούς όρους προσφέρουν και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι.

Πρόκειται για λογαριασμούς Ταμιευτηρίου ή αποταμιευτικά προγράμματα, που προσφέρουν υψηλά επιτόκια ακόμη και για μικρά ποσά, ενώ επιβραβεύουν τους δικαιούχους με κληρώσεις και κέρδος στις αγορές μέσω των καρτών.

Συστήνονται σε όσους γονείς θέλουν να αποταμιεύσουν ένα ποσό που θα είναι διαθέσιμο για τη στιγμή που τα παιδιά τους θα ενηλικιωθούν.

Παρ΄ όλα αυτά δεν έχουν μακροχρόνιες δεσμεύσεις, καθώς δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης με ποινή μόνο τους τόκους της τρέχουσας περιόδου εκτοκισμού.



Τα προγράμματα ανά τράπεζα

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν τα ακόλουθα προγράμματα για παιδιά και νέους έως 17 ετών.

Alpha Bank
Η τράπεζα διαθέτει τον Λογαριασμό καταθέσεων της Σειράς ALPHA 1 | 2 | 3, με προνομιακό επιτόκιο, χωρίς ελάχιστο όριο ανοίγματος και χωρίς έξοδα διαχειρίσεως, που ενθαρρύνει την αποταμίευση του παιδιού.

Το επιτόκιο για υπόλοιπα έως 5.000 ευρώ ανέρχεται σε 0,75%, για υπόλοιπα από 500 έως 5.000 ευρώ σε 0,25% και για μικρότερα ποσά σε 0,15%.

Είναι κλιμακούμενο, που σημαίνει ότι εφαρμόζεται σε ολόκληρο το ποσό της κατάθεσης.

Σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναλήψεις χρημάτων από το λογαριασμό, σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank (όxι ATM) όταν χρειαστεί.

Και προσφέρει όμορφα δώρα που επιβραβεύουν την αποταμίευτική προσπάθεια του παιδιού για τη συγκέντρωση συγκεκριμένου ποσού στο λογαριασμό του κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του λογαριασμού.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει:

- Δώρο καλωσορίσματος με το άνοιγμα του λογαριασμού

- Κάρτα μέλους για το παιδί ή το νέο, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Eurobank
Ο λογαριασμός Μεγαλώνω TT μαθαίνει στο παιδί σας να αποταμιεύει. Του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κληρώσεις για να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τις αποταμιεύσεις του.

Ανοίγει με 50 ευρώ αρχικό ποσό, ενώ μοναδικός δικαιούχος του είναι το παιδί.

Ο λογαριασμός Μεγαλώνω TT έχει επιτόκιο 0,40%. Οι τόκοι του αποδίδονται κάθε 6 μήνες. Υπολογίζονται από την πρώτη κιόλας κατάθεση που κάνετε όταν τον ανοίγετε.

Κάθε 6 μήνες το παιδί σας συμμετέχει σε κλήρωση. Αν κερδίσει, πολλαπλασιάζεται το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Συμμετοχή σε κληρώσεις
Όταν ανοίγετε λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ, λαμβάνετε χειρόγραφη κάρτα μέλους για το παιδί σας. Η κάρτα γράφει το ονοματεπώνυμό του και έναν μοναδικό κωδικό αριθμό.

Με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του το παιδί σας συμμετέχει αυτόματα στις κληρώσεις του Λαϊκού Λαχείου της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου, μέχρι να γίνει 18 ετών.

Επίσης συμμετέχει στην κλήρωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Νικητής στην κλήρωση είναι το παιδί σας όταν τα 4 τελευταία ψηφία του κωδικού αριθμού της κάρτας του είναι κοινά με τα 4 τελευταία ψηφία του πρώτου αριθμού του Λαϊκού Λαχείου.

Οι κληρώσεις μπορεί να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν το υπόλοιπο του λογαριασμού του παιδιού σας.

Εάν το παιδί σας κερδίσει στην κλήρωση, καταθέτουμε στον λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ ποσό ίσο με το:

100% του υπολοίπου του στον λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ, για τις εξαμηνιαίες κληρώσεις.
200% του υπολοίπου του στον λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ, για τη μεγάλη κλήρωση του Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Το παιδί σας έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να συμμετέχει στις επόμενες κληρώσεις με το νέο υπόλοιπο του λογαριασμού του μετά την προσθήκη των κερδών.

Το ανώτατο όριο των κερδών από κληρώσεις είναι:

50.000€ για τις μηνιαίες κληρώσεις
500.000€ για την ετήσια κλήρωση

Στο ποσό των κερδών γίνεται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει.

Το ποσό από τα κέρδη στον λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ δεσμεύεται για 5 χρόνια. Εάν το παιδί σας ενηλικιωθεί μέσα σε αυτήν την περίοδο, μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη του ποσού.

Εθνική Τράπεζα
Προσφέρει το καταθετικό πρόγραμμα για παιδιά έως 17 ετών Εθνική Παίδων.

Σχεδιάστηκε με στόχο να διευκολύνει τους γονείς να δημιουργήσουν την οικονομική σιγουριά και ασφάλεια που το παιδί θα χρειαστεί στο ξεκίνημα της ενηλικίωσής του.

Επιπλέον, βοηθάει το παιδί να εξοικειωθεί με την τραπεζική σχέση και να αφομοιώσει τις αξίες της αποταμίευσης και της υπεύθυνης διαχείρισης του χρήματος που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

Το καταθετικό πρόγραμμα Εθνική Παίδων πλαισιώνεται από προγράμματα επιβραβεύσεων και κινήτρων, όπως:

Πρόγραμμα επιβράβευσης συνέπειας των καταθέσεων στο λογαριασμό με ποσό ίσο με το 20% επί του μέσου μηνιαίου ποσού κατάθεσης (σύνολο καταθέσεων έτους / 12) και μέχρι €200 ετησίως κατ’ ανώτατο όριο, υπό τις εξής προϋποθέσεις, ανά ημερολογιακό έτος:
- Nα πραγματοποιείτε τουλάχιστον μία κατάθεση στο λογαριασμό κάθε μήνα, ανεξαρτήτως ποσού και
- Nα μην πραγματοποιήσετε καμία ανάληψη.

Πρόγραμμα επιβράβευσης συναλλαγών πιστωτικής κάρτας
Εάν είστε ήδη κάτοχος ή αποκτήσετε τώρα πιστωτική κάρτα Mastercard, VISA ή gold Mastercard και ταυτόχρονα είστε ένας από τους συνδικαιούχους – γονείς (ή ασκούντες τη γονική μέριμνα) του καταθετικού λογαριασμού Εθνική Παίδων μπορείτε να συνδέσετε την κάρτα σας με το λογαριασμό.

Για κάθε συναλλαγή αγοράς που κάνετε, η τράπεζα επιστρέφει το 1% της αξίας της συναλλαγής σας (με μέγιστο ποσό τα €400 ετησίως) στον καταθετικό λογαριασμό του παιδιού σας, ως επιβράβευση για τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Ο καταθετικός λογαριασμός Εθνική Παίδων να είναι ενεργός
- Η πιστωτική σας κάρτα να είναι σε ισχύ και ο λογαριασμός της κάρτας να είναι ενήμερος και να έχει υπάρξει ενήμερος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, η πιστωτική κάρτα διατίθεται με δωρεάν συνδρομή για όλη τη διάρκεια τήρησης του λογαριασμού Εθνική Παίδων.

Άλλες χρηματικές επιβραβεύσεις βάσει προωθητικών προγραμμάτων.
Το ελάχιστο όριο αρχικής κατάθεσης είναι τα 50 ευρώ.

Επιπλέον, ο λογαριασμός Εθνική Παίδων σας προσφέρει:

Απόδοση από το 1ο ευρώ της κατάθεσής σας
Κλιμακωτό επιτόκιο, συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ για υψηλότερες αποδόσεις, σήμερα έως 0,05%
Καταβολή τόκων ανά εξάμηνο
Ευκολία στην τροφοδότησή του με οποιοδήποτε ποσό, με μεμονωμένες καταθέσεις ή με τακτικές καταβολές μέσω πάγιας εντολής, ανέξοδα
Δυνατότητα καταθέσεων από τρίτους, ανέξοδα
Δυνατότητα αναλήψεων

Τράπεζα Πειραιώς
Ο αποταμιευτικός λογαριασμός Προοδεύω είναι λογαριασμός ταμιευτηρίου και απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για το παιδί τους, για την κάλυψη των μελλοντικών του αναγκών.

Ανοίγεται στο όνομα του ανηλίκου ως πρώτου δικαιούχου και πρέπει να έχει συνδικαιούχο ένα ενήλικο πρόσωπο, το οποίο έχει βαθμό συγγένειας με τον ανήλικο.

Με την ενηλικίωση του παιδιού, ο λογαριασμός μετατρέπεται αυτόματα σε Βασικό Ταμιευτήριο, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος.

Στον αποταμιευτικό λογαριασμό Προοδεύω μπορείτε να καταθέτετε χρήματα με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί είτε:

Με άμεση κατάθεση μετρητών
Μέσω πάγιας εντολής μεταφοράς από άλλο λογαριασμό που διαθέτετε στην Τράπεζα Πειραιώς
Μέσω εμβάσματος από λογαριασμό που διαθέτετε σε άλλη τράπεζα

Δύναται να εξυπηρετήσει άλλες τραπεζικές συναλλαγές, όπως πληρωμές, εμβάσματα ή δάνεια, ωστόσο λόγω του αποταμιευτικού του χαρακτήρα δε συνιστάται.

Μπορείτε όμως όποτε θέλετε, να κάνετε ανάληψη μετρητών εάν χρειαστείτε χρήματα. Επιπλέον, δεν έχει ελάχιστο ή μέγιστο ποσό κατάθεσης και δεν χρειάζεται να διατηρείτε κάποιο ελάχιστο υπόλοιπο, ημερήσιο, μηνιαίο ή ετήσιο.

Το επιτόκιό του ανέρχεται σε 0,40% από το πρώτο ευρώ.

Πηγή: moneyonline.gr (ΔΕ, 18/6/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!