Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν €812,5 εκατ. από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 0,47% * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

25/5/18

Πώς να πληρώνετε σε POS με το κινητό σας - Όλες οι εφαρμογές


Οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα έχουν πλέον καθιερωθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών και επόμενος στόχος των τραπεζών είναι οι πληρωμές με κινητό.

Ήδη ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής με το κινητό τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται ο συναλλασσόμενος να έχει την κάρτα μαζί του.

Η διαδικασία
Ανάλογα με την τράπεζα και την εφαρμογή, μπορεί να γίνει χρέωση είτε πιστωτικής κάρτας ή καταθετικού λογαριασμού, που είναι συνδεδεμένος με χρεωστική κάρτα.

Η διαδικασία είναι απλή:

• Ανοίγετε την εφαρμογή του κινητού σας
• Επιλέγετε πληρωμή
• Πλησιάζετε το κινητό στο τερματικό POS
• H συναλλαγή σας ολοκληρώνεται μόλις ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο

Νέες υπηρεσίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank θα λανσάρει μέσα στο 2018 το νέο της ηλεκτρονικό πορτοφόλι, που θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών της να κάνουν συναλλαγές με το κινητό τους.

Αντίστοιχα, η Τράπεζα Πειραιώς θα αναβαθμίσει τη δική της υπηρεσία, η οποία θα ενταχθεί στο winbank web banking και θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης ακόμη και πιστωτικών καρτών.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση είναι δυνατή η εγκατάσταση των υπό εξέταση εφαρμογών μόνο σε κινητά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Android και όχι σε iPhone της Apple, καθώς η τελευταία δεν έχει ακόμη ανοίξει το Apple Pay.Τι προσφέρει κάθε τράπεζα

* Η Alpha Bank έχει λανσάρει την υπηρεσία my Alpha wallet με Tap 'n Pay.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με το κινητό, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank (πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες) οπουδήποτε στον κόσμο, στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) με το σήμα contactless.

Μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμές ακόμη και σε σημεία χωρίς σήμα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι η συσκευή σας να διαθέτει δυνατότητα NFC και λογισμικό Android έκδοσης τουλάχιστον 4.4.2.

Και φυσικά να έχετε κατεβάσει στο κινητό σας την εφαρμογή my Alpha wallet.

Κατόπιν ενεργοποιείτε την υπηρεσία Tap ‘n Pay στο my Alpha wallet και δημιουργείτε τον τετραψήφιο μυστικό κωδικό mPIN για τη χρήση της υπηρεσίας.

Επιλέγετε τις κάρτες που θέλετε να χρησιμοποιείτε (μπορείτε να εγγράψετε περισσότερες από μία) και ενεργοποιείτε τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με το κινητό σας τηλέφωνο, με ένα tap στο αντίστοιχο πεδίο.

* Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει την υπηρεσία i-bank Pay, η οποία λειτουργεί τόσο σε iPhone όσο και Android συσκευές.

Αφού την κατεβάσετε πληκτρολογείτε τα στοιχεία εισόδου που έχει και στο e-banking ή τα στοιχεία της Prepaid Κάρτας σας Visa έκδοσης Εθνικής Τράπεζας.

Συνδέστε τον τηλεφωνικό σας αριθμό ή/και το Facebook προφίλ σας με έναν από τους λογαριασμούς καταθέσεων που έχετε συνδέσει στο i-bank Internet Banking ή με την Prepaid κάρτα.

Και το κινητό σας είναι έτοιμο για ανέπαφες πληρωμές.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

• Ο έμπορος πληκτρολογεί το ποσό πληρωμής στο τερματικό POS της Εθνικής Τράπεζας. Την ίδια στιγμή η συσκευή εκτυπώνει το QR code.
• Επιλέγετε μέσα από την εφαρμογή i-bank Pay το εικονίδιο “Πληρωμή QR Code” προκειμένου να σκανάρετε τον κωδικό.
• Εχετε δυνατότητα να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την πληρωμή.
• Μετά την έγκριση της πληρωμής από εσάς, η συναλλαγή σας έχει ολοκληρωθεί.

Πληρώστε εμπόρους και επαγγελματίες χωρίς μετρητά ή κάρτες, ανέπαφα απευθείας από το κινητό σας:

• στο κινητό του εμπόρου, ο οποίος έχει συνδεθεί με την υπηρεσία i-bank Pay 4B
• στην i-bank POS συσκευή του εμπόρου με σάρωση QR code ή
• στο ταμειακό του σύστημα, μέσω της ειδικής συσκευής i-bank Connector

Για αγορές σε εμπόρους αξίας έως 75 ευρώ, δεν χρειάζεται η χρήση κωδικών. Για μεγαλύτερες αγορές θα χρειαστείτε το i-code που χρησιμοποιείτε και στο e-banking.

* Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει το winbank wallet, το οποίο συνδέει το κινητό σας τηλέφωνο Android με τη χρεωστική σας κάρτα, επιτρέποντας τη διενέργεια συναλλαγών ανέπαφα με τη συσκευή σας.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, εγγράφετε οποιαδήποτε χρεωστική κάρτα (Visa ή MasterCard) ή και περισσότερες από μία της Τράπεζας Πειραιώς, αποκλειστικά μέσω του winbank mobile banking το οποίο διατίθεται δωρεάν από το Google Play store.

Το κινητό σας είναι έτοιμο για συναλλαγές. Πραγματοποιήστε τις πληρωμές σας απλά και γρήγορα:

• Ο έμπορος εισάγει το ποσό πληρωμής στο POS με το σήμα Contactless
• Ενεργοποιείτε την επιλογή NFC στο κινητό σας, και αφού ανοίξετε την εφαρμογή, εισάγετε το mPIN που έχετε επιλέξει
• Τοποθετείτε τη συσκευή σας στο POS, ακίνητη, με την οθόνη της στραμμένη προς το μέρος σας
• Μέσα στα επόμενα 3-4 δευτερόλεπτα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος και εμφανίζεται ένδειξη με το αποτέλεσμα της πληρωμής στην οθόνη του POS και στο κινητό σας
• Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε! O έμπορος σας παραδίδει το απόκομμα της συναλλαγής που εκδίδεται από το POS

Πηγή: moneyonline.gr (ΠΑ, 25/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!