Μητσοτάκης: Μείωση φόρων από το 2020 – Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο * Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων υπόσχεται ο Α. Τσίπρας * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν €812,5 εκατ. από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 0,47% * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

11/5/18

Πότε και ποια κόκκινα δάνεια θα πουλήσει η Eurobank


Νέα ρύθμιση στεγαστικών δανείων
Κόκκινα καταναλωτικά δάνεια έως 10.000 ευρώ, χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ και τα οποία δεν εξυπηρετούνται τα τελευταία 4-5 χρόνια γκρουπάρει η Eurobank με στόχο να τα πουλήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Σε δεύτερο χρόνο, προς το τέλος του 2018, το αργότερο στις αρχές του 2019, η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις ύψους έως 2 δισ. ευρώ.Χωρίς εξασφαλίσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες διευθύνσεις της τράπεζας έχουν αρχίσει την επιλογή των εν λόγω δανείων και χρεών και αναμένεται εντός του καλοκαιριού να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος της διαδικασίας που αφορά τις διερευνητικού χαρακτήρα επαφές με τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επενδυτές-αγοραστές.

Με δεδομένο ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων διαφέρουν ως προς τα έτη μη αποπληρωμής τους από τους δανειολήπτες σε σχέση με το πρώτο πακέτο που πούλησε η τράπεζα και έχει δάνεια, τα οποία είχαν να εξυπηρετηθούν πάνω από 7 χρόνια εκτιμάται πως ίσως και οι τιμές αγοράς να είναι καλύτερες. Το πρώτο πακέτο ύψους 1,5 δισ. ευρώ (ονομαστική αξίας) εξαγοράσθηκε από την σουηδική εταιρεία Intrum στο 3% της ονομαστικής του αξίας.

Με εξασφαλίσεις
Στους σχεδιασμούς της τράπεζας περιλαμβάνεται και η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρών επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις. Το ύψος του πακέτου εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ. Η πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2018, αρχές του 2019.

Παράλληλα, η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ρύθμισης δανείων, μακροχρόνιου χαρακτήρα στο οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα προβλέπεται «μικρό κούρεμα» με αυστηρά κριτήρια και με βάση την εισοδηματική και εν γένει οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

Η ρύθμιση θα αφορά ως επί το πλείστον σε στεγαστικά δάνεια.

Πηγή: Euro2day.gr (ΠΑ, 11/5/18)Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!