Απόφαση Ιεραρχίας: Οι κληρικοί να παραμείνουν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων * Στις 3 Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,9% η ανεργία τον Αύγουστο

24/5/18

«Φωτιά» παίρνει η τιμή της βενζίνης - Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις


Νέα αύξηση καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, η οποία -σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Οικονομίας - χθες ανήλθε στα 1,630 ευρώ/λίτρο όταν μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 1,603 ευρώ/λίτρο.

Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στις Κυκλάδες, όπου η αμόλυβδη πωλείται προς 1,850 ευρώ το λίτρο ενώ στα Δωδεκάνησα προς 1,768 ευρώ/λίτρο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ευρυτανία με 1,724 ευρώ/λίτρο.

Σε δύο νησιά του Αιγαίου, μάλιστα, τη Σίκινο και την Αμοργό υπήρξαν πρατήρια που υπέβαλαν στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου τιμές ίσες ή άνω των δύο ευρώ. Συγκεκριμένα ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική, η τιμή διαμορφώνεται στα 1,611/λίτρο αυξημένη κατά 4 λεπτά μέσα σε μια εβδομάδα.«Οι τιμές λιανικής μέχρι σήμερα δεν έχουν ενσωματώσει τις τελευταίες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές άρα το επόμενο διάστημα αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση στην αμόλυβδη που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.5 ευρώ το λίτρο», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Ασμάτογλου πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Ο κ. Ασμάτογλου σημείωσε ότι η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων έχει ζητήσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. «Όταν βλέπετε 1 ευρώ και 62 λεπτά τη βενζίνη, ο φόρος είναι το ένα ευρώ. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στον ΦΠΑ που βαραίνει το καύσιμο, το ακριβότερο ΦΠΑ για το καύσιμο και η τρίτη χώρα πανευρωπαϊκά στον φόρο κατανάλωσης» προσέθεσε.

(ΠΕ, 24/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!