Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πώς θα χρεώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΙΧ να πάρουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει το 2017, πληρώνοντας μέρος μόνον των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, με βάση τους μήνες για τους οποίους θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν.

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν διαφορές με την αντίστοιχη ρύθμιση που ίσχυσε πέρυσι: Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, εξαιρετικά και μόνον για το έτος 2018, να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας, πριν την άρση, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, με τους εξής όρους:



-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας (δηλαδή η αξία των τελών για 2 μήνες).

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

-για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών. Δηλαδή καταβάλλεται η αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

Οι παραπάνω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη.

(ΤΕ, 2/5/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!