Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Επίδομα παιδιού: Αγώνας δρόμου για τους δικαιούχους


Αυστηρό είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπει χιλιάδες οικογένειες να υποβάλουν τα φετινά Α21 για να τους καταβληθεί το Επίδομα Παιδιού για το 2018.

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου και όχι στα τέλη Μαΐου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018. Στο εξής θα καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ, κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 και να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει της φορολογικής δήλωσης για το 2017.

Βέβαια η αίτηση Α21 είναι ακόμη «κλειστή» και οι διαβεβαιώσεις από τον ΟΠΕΚΑ θέλουν την πλατφόρμα να ανοίγει στα τέλη Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για την υποβολή των δηλώσεων τους και του Α21. Οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους λίγο παραπάνω από 20 ημέρες.



Σύμφωνα με τα όσα έχει διαμηνύσει ο ΟΠΕΚΑ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα αίτηση Α21 αναμένεται να ανοίξει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

Ο φόρτος που θα φέρει το ασφυκτικό χρονικό διάστημα, που θα έχουν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τα απαραίτητα οι δικαιούχες οικογένειες και αν θυμηθούμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο ηλεκτρονικός μηχανισμός κατέρρευσε, είναι δεδομένο ότι TAXISnet αλλά και νέα πλατφόρμα θα φτάσουν στα όριά τους, δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην προλάβουν να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά έναν μήνα κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος να υποβάλουν τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις. Ωστόσο ο ρυθμός υποβολής είναι πολύ αργός καθώς λίγο λιγότερο από έναν μήνα μετά την έναρξη της υποβολής και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έως σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 476.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκατ. φορολογουμένων.

Πηγή: newsbomb.gr (ΔΕ, 14/5/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η νέα πλατφόρμα Α21 - Πώς θα καταβληθούν Β’ και Γ’ δόση



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!