Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ακίνητα: Πόσο πωλούνται, πόσο ενοικιάζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (πίνακες)


Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στον Λυκαβηττό, στη Βούλα και στον Άλιμο αναζητούν ακίνητο οι υποψήφιοι αγοραστές.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η ελληνική κτηματαγορά μετά από την πολυετή κρίση παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και μπαίνει πάλι στο επίκεντρο των επενδυτών.

Πόσο πωλούνται τα ακίνητα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr για τον Απρίλιο προκύπτει ότι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 3.481 ευρώ το τετραγωνικό και στο Κολωνάκι τα 3.335 ευρώ το τετραγωνικό.

Στην Βούλα η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 3.188 ευρώ το τετραγωνικό, στην Γλυφάδα 3.147 ευρώ το τετραγωνικό, στον Άλιμο 2.784 ευρώ το τετραγωνικό και στην Κηφισιά 2.602 ευρώ το τετραγωνικό. Πιο οικονομικά είναι τα σπίτια στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη με τις μέσες τιμές ανά τετραγωνικό να διαμορφώνονται στα 1.236 ευρώ και 1.667 ευρώ αντίστοιχα.

Στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης η μέση τιμή πώλησης ανέρχεται στα 1.380 ευρώ το τετραγωνικό ενώ η πιο χαμηλή καταγράφεται στον Εύοσμο κατά 868 ευρώ το τετραγωνικό.



Πόσο ενοικιάζονται
Πιο υψηλά ενοίκια καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας με μέση τιμή τα 14 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ ακολουθεί το Κολωνάκι – Λυκαβηττός με 12,6 ευρώ το τετραγωνικό και το Παγκράτι με 9,3 ευρώ το τετραγωνικό.

Πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας η μέση τιμή ενοικίου κατοικίας στη Γλυφάδα ανέρχεται στα 12,3 ευρώ το τετραγωνικό, στη δεύτερη θέση είναι το Μαρούσι με 10,7 ευρώ το τετραγωνικό και στην τρίτη ο Άλιμος με 10,4 ευρώ το τετραγωνικό. Πιο οικονομικά είναι στο Περιστέρι με 5,2 ευρώ το τετραγωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο η μέση τιμή ανέρχεται στα 8,5 ευρώ το τετραγωνικό, στην Πυλαία 7,1 ευρώ το τετραγωνικό και στην Τούμπα 6,3 ευρώ το τετραγωνικό.







(ΤΡ, 15/5/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!