108η στον κόσμο η Ελλάδα στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας * Κομισιόν: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις συντάξεις * Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ * ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας

20/5/18

Εθνική: Χάρισμα τόκων σε όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση του στεγαστικού τους


Επιβράβευση των πελατών της που θα είναι συνεπείς στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου, μετά τη ρύθμισή του, προσφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Η ανταμοιβή αυτή προσφέρετε στις περιπτώσεις ρύθμισης δανείων, στις οποίες ο πελάτης καταβάλλει μόνο μέρος της μηνιαίας δόσης του, για μία περίοδο που μπορεί να φτάσει έως και τα 3 έτη.

Καθορισμός νέας δόσης

Το ύψος της μηνιαίας δόσης που θα οριστεί, εξαρτάται από τη δυνατότητά του να πληρώνει κάθε μήνα, ανάλογα με το ύψος του τρέχοντος εισοδήματός του.

Μετά το τέλος αυτής της περιόδου, το ύψος της δόσης σας αναπροσαρμόζεται εκ νέου.

Αν, σε συνδυασμό με τη λύση αυτή, παρατείνετε και τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου σας, μπορείτε να αντισταθμίσετε τη μελλοντική αύξηση της μηνιαίας σας δόσης.

Επιπλέον, εφόσον καταβάλλετε κάθε μήνα εμπρόθεσμα τη δόση του νέου σας δανείου, έχετε και πρόσθετη επιβράβευση, καθώς για συγκεκριμένο διάστημα δεν κεφαλαιοποιούνται τυχόν τόκοι που δε καλύπτονται από το ποσό της δόσης σας.Παράδειγμα δανείου

Αν η οφειλή σας από στεγαστικό δάνειο προς την Τράπεζα ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, η διάρκεια αποπληρωμής της είναι 20 έτη και το ετήσιο επιτόκιο είναι 2,20%, η μηνιαία σας δόση ανέρχεται σε 515 ευρώ.

Καταβάλλοντας το 40% της αρχικής μηνιαίας δόσης για 3 έτη και επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου σας για άλλα 20 έτη (στα 40 έτη συνολικά), η μηνιαία σας δόση μειώνεται κατά μέσο όρο σε 128 ευρώ.

Με την εμπρόθεσμη τακτοποίηση της μηνιαίας σας δόσης, δεν θα κεφαλαιοποιηθούν τόκοι ύψους 1.978 ευρώ, ως επιβράβευση της συνέπειάς σας για την τήρηση των όρων της ρύθμισης.

Μετά τη λήξη της περιόδου μειωμένης δόσης, η μηνιαία σας δόση αναπροσαρμόζεται στα 329 ευρώ.​​

(ΚΥ, 20/5/18)Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!