108η στον κόσμο η Ελλάδα στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας * Κομισιόν: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις συντάξεις * Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ * ΟΑΕΔ: Στους 973.065 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές ληξιπροθέσμων Δημοσίου στο 8μηνο * Εργάνη: Χάθηκαν τον Αύγουστο 7.748 θέσεις εργασίας

23/5/18

«Ολιστικό Σχέδιο»: ΕΝΦΙΑ για πάντα!


Δυσοίωνο μέλλον για τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιγράφει το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Στο ειδικό κεφάλαιο για τη φορολογία, το Σχέδιο κάνει αναφορά στην εξίσωση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών και καθιστά σαφές ότι ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστεί να υπάρχει στο διηνεκές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για την φορολογία ακινήτων και τη σχέση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών, «Αυτή η προσαρμογή θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ) και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων. Επιπλέον, η προσαρμογή αυτή θα ευθυγραμμίσει το ελληνικό κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, εξαλείφοντας τις σχετικές δικαστικές διαφορές»Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση με το Σχέδιο, αναλαμβάνει δέσμευση για είσπραξη 2,65 δισ ευρώ μακροπρόθεσμα, παρά το γεγονός ότι στα ψηφισμένα από την ίδια αντίμετρα προβλέπεται η μείωση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κατά 209 εκατ. ευρώ το 2020.

(ΤΕ, 23/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!