Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

23/5/18

«Ολιστικό Σχέδιο»: ΕΝΦΙΑ για πάντα!


Δυσοίωνο μέλλον για τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιγράφει το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Στο ειδικό κεφάλαιο για τη φορολογία, το Σχέδιο κάνει αναφορά στην εξίσωση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών και καθιστά σαφές ότι ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστεί να υπάρχει στο διηνεκές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για την φορολογία ακινήτων και τη σχέση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών, «Αυτή η προσαρμογή θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ) και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων. Επιπλέον, η προσαρμογή αυτή θα ευθυγραμμίσει το ελληνικό κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, εξαλείφοντας τις σχετικές δικαστικές διαφορές»Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση με το Σχέδιο, αναλαμβάνει δέσμευση για είσπραξη 2,65 δισ ευρώ μακροπρόθεσμα, παρά το γεγονός ότι στα ψηφισμένα από την ίδια αντίμετρα προβλέπεται η μείωση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κατά 209 εκατ. ευρώ το 2020.

(ΤΕ, 23/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!