Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τι πρέπει να πληρώσουμε στην Εφορία από τον επόμενο μήνα


Τα... πυρομαχικά της φορτώνει και πάλι η Εφορία φέτος. Μετά από μια μικρή διακοπή λίγων μηνών (και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο που πληρώθηκε η τελευταία δόση του περσινού ΕΝΦΙΑ), από τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει ο νέος κύκλος υποχρεώσεων των φορολογουμένων, με τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση στις φορολογικές δηλώσεις του 2018 αλλά και τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ για το φόρο εισοδήματος.

Επίσης, τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Και αυτές θα καθορίσουν τον ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.



Το ημερολόγιο των φορολογικών υποχρεώσεων

Μετά την οριστική εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2018, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν, από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Νοέμβριο τον φόρο εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Από το Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο αναμένεται να κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις τον ΕΝΦΙΑ. Τα έσοδα που αναμένονται από τον φετινό φόρο ακινήτων – υπολογισμένος με τις νέες αντικειμενικές αξίες- θα αγγίξει τα 3,2 δισ. ευρώ. Η πληροφορία για ειδική ρύθμιση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο τέλος του έτους, δηλαδή τον Δεκέμβριο, θα έρθουν και τα τέλη κυκλοφορίας, που αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Και αυτές είναι μόνον οι προκαθορισμένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Επιπλέον 800.000 φορολογούμενοι πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα τις δόσεις που προκύπτουν από την ρύθμιση παλαιότερων χρεών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, και που έχουν ενταχθεί στις 100 ή τις 12 δόσεις.

Πηγή: news.gr (ΔΕ, 7/5/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Τι θα πληρώσουμε στην Εφορία έως το τέλος του έτους



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!