Απόφαση Ιεραρχίας: Οι κληρικοί να παραμείνουν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων * Στις 3 Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις * Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,1% στο διαθέσιμο εισόδημα το 2017 * ΕΤΕΑΕΠ: Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ * ΤτΕ: Πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,6 δισ. από το Δημόσιο * Στα 6,46 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * Αυξήθηκαν κατά 584.979 οι οφειλέτες του Δημοσίου * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

12/5/18

Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ εγκαινιάζει ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί


Η γερμανική πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl ανακοίνωσε προ ημερών ότι αποφάσισε να αλλάξει το εδώ και πολλά χρόνια συμφωνημένο ωράριο λειτουργίας και ως ώρα έναρξης από τις 8 π.μ., να τη μετακινήσει μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7 π.μ.

Μπορεί αυτή της η απόφαση να αφορά για την ώρα μόνο σε ένα της κατάστημα, στον Πειραιά, αλλά είναι προφανές ότι φέρνει τα πάνω κάτω στον έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο κλάδο των σούπερ μάρκετ. Διότι εάν περάσει "αναίμακτα" αυτή η επιλογή και αποδειχθεί "κερδοφόρα", πολύ σύντομα θα δούμε και άλλα δικά της καταστήματα να λειτουργούν πλέον σε 14ωρη βάση και πιθανώς να τη μιμηθούν και άλλες μεγάλες αλυσίδες που αποτελούν ανταγωνιστές της.Να σημειωθεί ότι το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ είναι από 8πμ έως 9μμ από Δευτέρα ως Παρασκευή, δηλαδή 13ωρο, και από 8πμ έως 8μμ τα Σάββατα, δηλαδή 12ωρο.

Η κίνηση αυτή της Lidl πάντως προκάλεσε την μήνη των συνδικαλιστών του κλάδου, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να προβαίνει σε καταγγελία σε βάρος της εταιρείας, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, όπως «νέο πρωινό ωράριο εργασίας από τα Lidl γιατί κανείς δεν εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσο τα Lidl», παραφράζοντας το σλόγκαν της γνωστής διαφήμισης.

Πηγή: economy365.gr (ΣΑ, 12/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!