Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Χωρίς ΗΣΑΠ 11:00-14:00 την Πέμπτη 21/2 λόγω στάσης εργασίας * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο * Στο 0,4% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Νοέμβριο * 2,039 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες * Αύξηση 15,7% στις ελληνικές εξαγωγές το 2018

7/5/18

ΑΣΕΠ: Έρχονται 6 προκηρύξεις για 1.059 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο


Στα σκαριά βρίσκονται έξι νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πρόσληψη 1.059 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε υπουργεία, δήμους και φορείς του Δημοσίου.

ΟΙ διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν από τον Μάιο και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφορούν σε δεκάδες ειδικότητες για πτυχιούχους και απόφοιτους Λυκείου και οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην πρόσληψη 37 υπαλλήλων στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Η προκήρυξη (5Κ/2018) βρίσκεται, ήδη, στο Εθνικό Τυπογραφείο και εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί. Οι θέσεις κατανέμονται σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.Ακολουθεί ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός για 588 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά κυρίως υποψηφίους με απολυτήριο Λυκείου (576 θέσεις). Οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΤΕ) και (ΠΕ).

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α. Η τελική επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, θα γίνει αφού διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικά τεστ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 158 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής – Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί – Αυτοματισμού, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Σταθμών και Υποσταθμών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων.

Νέα προκήρυξη ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή για 128 θέσεις ΠΕ, ΤΕ σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στον ΕΟΜ, στην Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, στην ΕΥΑΘ Α.Ε., και στα Επιμελητήρια Λακωνίας και Θεσσαλονίκης.

Προς το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να πάρουν το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο δύο ακόμη διαγωνισμοί που αφορούν σε 102 θέσεις ΥΕ σε διάφορους φορείς και 46 θέσεις κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

(ΔΕ, 7/5/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθραΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!