Κλειστά τα σχολεία από 24/12 έως και 7/1 * ΟΠΕΚΑ: Στις 21/12 η καταβολή των αναπηρικών επιδοματων * 5,387 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα στο 11μηνο 2018 * Πάνω από 1,6 εκατ. οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα * Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 1 δισ. στην εφορία τον Οκτώβριο * Στο 1,1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων και τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,3% η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2018

7/5/18

ΑΣΕΠ: Έρχονται 6 προκηρύξεις για 1.059 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο


Στα σκαριά βρίσκονται έξι νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πρόσληψη 1.059 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε υπουργεία, δήμους και φορείς του Δημοσίου.

ΟΙ διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν από τον Μάιο και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφορούν σε δεκάδες ειδικότητες για πτυχιούχους και απόφοιτους Λυκείου και οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην πρόσληψη 37 υπαλλήλων στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Η προκήρυξη (5Κ/2018) βρίσκεται, ήδη, στο Εθνικό Τυπογραφείο και εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί. Οι θέσεις κατανέμονται σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.Ακολουθεί ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός για 588 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά κυρίως υποψηφίους με απολυτήριο Λυκείου (576 θέσεις). Οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΤΕ) και (ΠΕ).

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α. Η τελική επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, θα γίνει αφού διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικά τεστ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 158 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής – Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί – Αυτοματισμού, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Σταθμών και Υποσταθμών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων.

Νέα προκήρυξη ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή για 128 θέσεις ΠΕ, ΤΕ σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στον ΕΟΜ, στην Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, στην ΕΥΑΘ Α.Ε., και στα Επιμελητήρια Λακωνίας και Θεσσαλονίκης.

Προς το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να πάρουν το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο δύο ακόμη διαγωνισμοί που αφορούν σε 102 θέσεις ΥΕ σε διάφορους φορείς και 46 θέσεις κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

(ΔΕ, 7/5/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθραΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!