1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

3/4/18

Έρχεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet


Από τις απαντήσεις που έδωσε η ΑΑΔΕ σε ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη προκύπτει πως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet δεν είναι μακριά.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της Αρχής έχει ξεκινήσει και έχουν ενεργοποιηθεί οι διατάξεις του νόμου που προβλέπουν την υποχρέωση ηλεκτρονικής διαβίβασης των δεδομένων των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων – στοιχείων σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.Αναφορικά με τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, η Αρχή αναφέρει πως θα απαιτηθεί απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία θα καθοριστούν η έκταση εφαρμογής και οι ειδικότερες υποχρεώσεις των φορολογουμένων, οι εξαιρέσεις, η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των δεδομένων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα με τη διαβίβασή τους.

Πάντως, αποσαφηνίζεται πως στο πλαίσιο του έργου της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών, η ΑΑΔΕ δέχεται ήδη πιλοτικά με αυτοματοποιημένη διαδικασία παραστατικά χονδρικής και λιανικής που εκδίδονται από εγκεκριμένους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, καθώς και τις συνόψεις των εκδιδόμενων ηλεκτρονικών τιμολογίων.

(Μ. ΤΡ, 3/4/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!