Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν €812,5 εκατ. από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 0,47% * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

20/4/18

Ποιους συμφέρει να πληρώνουν την Εφορία μέσω Taxis με κάρτα


Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί η οφειλή να εξοφληθεί σε δόσεις και άτοκα
Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της ΑΑΔΕ στο ΦΕΚ, είναι θέμα ημερών να ανοίξει στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική εφαρμογή μέσα από την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η απόφαση, που πήρε ΦΕΚ και άρα τίθεται σε ισχύ από χθες, προβλέπει ότι:
1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ. Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές.

2. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑΣ ΑΕ. Η ΑΑΔΕ δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειάς της.Η ενεργοποίηση της εφαρμογής αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς στόχος είναι να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν το νέο αυτό τρόπο εξόφλησης για τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Ποιους συμφέρει η εξόφληση οφειλών μέσω Taxis με κάρτα
Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν φορολογικές απευθείας μέσω του Taxis. Το πλεονέκτημα της νέας δυνατότητας είναι ότι η ηλεκτρονική καρτέλα των φορολογούμενων ενημερώνεται αμέσως και όχι σε 2-3 εργάσιμες ημέρες όταν γίνεται μέσω των τραπεζών. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η φορολογική ενημερότητα εκδίδεται αμέσως και όχι με καθυστέρηση, όπως συμβαίνει όταν η πληρωμή του φόρου γίνεται μέσω των τραπεζών.

Ωστόσο, αν οι φορολογούμενοι θέλουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε δόσεις τότε θα πρέπει να επιλέξουν για την εξόφληση τη χρήση πιστωτικών καρτών ή μέσα από το web banking της τράπεζας τους.

Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να εξοφλήσουν οποιαδήποτε φορολογική οφειλή σε έως 12 άτοκες δόσεις, υπό τον όρο ότι υπάρχει επαρκές πιστωτικό όριο στην κάρτα του φορολογούμενου.

Πηγή: news.gr (ΠΑ, 20/4/18)


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!