Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 21/4 * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

26/4/18

Τρία σημεία «κλειδιά» για την έκδοση νέων συντάξεων


Με ένα μήνα καθυστέρηση θα ξεκινήσει η πληρωμή σύνταξης για νέους δικαιούχους και έως έξι μήνες πίσω οι πληρωμές για τους αγρότες.

Τρεις αλλαγές στις συντάξεις προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.Οι τρείς αλλαγές:

1. Έναρξη πληρωμής σύνταξης από τον επόμενο μήνα της αίτησης ή θεμελίωσης δικαιώματος. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο χάνεται ένας ένας μήνας αναδρομικών πληρωμών καθώς η σύνταξη «μετράει» από το μήνα που υποβάλλεται η αίτηση.

2. Με έξι μήνες καθυστέρηση θα γίνει η καταβολή των νέων αγροτικών συντάξεων καθώς θα πληρώνονται μέσα στο β εξάμηνο κάθε έτους ακόμη και στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι έχουν κλείσει τα 67 το πρώτο εξάμηνο.

3. Υποχρεωτική πληρωμή εισφορών του πρώτου εξαμήνου για τους αγρότες, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει αίτηση για σύνταξη.

Προσοχή: Όσοι έχουν κάνει αίτηση το 2018 αλλά από τον συμψηφισμό εισφορών του 2017 προκύπτει διαφορά και πρέπει να πληρώσουν περισσότερα δεν θα λάβουν σύνταξη μέχρι να εξοφλήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μήνες από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πηγή: newsbomb.gr (ΠΕ, 26/4/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθραΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!