ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Χωρίς ΗΣΑΠ 11:00-14:00 την Πέμπτη 21/2 λόγω στάσης εργασίας * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

30/4/18

Ο ΕΦΚΑ θα εκδίδει τις συντάξεις του Δημοσίου


Στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα έκδοσης συντάξεων του Δημοσίου, ενώ καταργήθηκε η Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπιστώνεται η κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών στις 30/04/2018 αλλά και η κατάργηση 52 οργανικών θέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.Σύμφωνα με τον νόμο 4512/2018 συστάθηκε στον ΕΦΚΑ Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα, η οποία υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Ενιαίου Φορέα. Σε αυτή μεταφέρθηκαν 52 υπάλληλοι που υπηρετούσαν έως και χθες στη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί πως στη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα του ΓΛΚ υπηρετούσαν συνολικά 103 άτομα, εκ των οποίων μόλις το 50% μεταφέρθηκε στον ΕΦΚΑ και οι υπόλοιποι διοχετευτήκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Αυτή η διευθέτηση προσωπικού επιβράδυνε αισθητά τους ρυθμούς έκδοσης συντάξεων του Δημοσίου. Η έκδοση των συντάξεων του Δημοσίου από τον ΕΦΚΑ επηρεάζει κυρίως 3.000 δικαιούχους συντάξεων χηρείας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Αν και οι εν λόγω συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ μηνιαίως οι δικαιούχοι τους ζουν με την αγωνία της έκδοσής τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για το μοναδικό τους εισόδημα.

Πηγή: insider.gr (ΔΕ, 30/4/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!