Εγκρίθηκε η εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil * ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

16/4/18

Οι καλύτερες ετήσιες και τρίμηνες προθεσμιακές καταθέσεις (πίνακες)


Σταθερά παραμένουν από τα τέλη του 2017 τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες, καθώς τα stress tests που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αφήνουν περιθώρια μειώσεων.

Ωστόσο, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά, και εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι όλες οι τράπεζες τα περνούν με επιτυχία, θα ακολουθήσει νέα μείωση επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Οι επιλογές
Η αρνητική καμπύλη των επιτοκίων σήμερα, δηλαδή το γεγονός ότι προσφέρονται υψηλότερα επιτόκια για μικρότερες διάρκειες, αυτό δείχνει.

Ως εκ τούτου, όσοι διατηρούν χρήματα στο σύστημα, από την περίοδο πριν την επιβολή των capital controls, δηλαδή έχουν παλαιό χρήμα, έχουν ένα δίλημμα: Να κλείσουν τα χρήματά τους για μικρότερο διάστημα με υψηλότερο επιτόκιο ή για μεγαλύτερο διάστημα με ελαφρώς χαμηλότερο επιτόκιο;

Απάντηση ασφαλής δεν μπορεί να δοθεί, καθώς δεν μπορεί να προεξοφληθεί το μέγεθος της πτώσης των επιτοκίων μέσα στο επόμενο 12μηνο, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα υπάρξει μία ακόμη μείωση των επιτοκίων, που θα κυμαίνεται ανάλογα με το προϊόν μεταξύ 5 και 10 μονάδων βάσης.Οι καλύτερες ετήσιες προθεσμιακές

Για να έχετε μία εικόνα για τις αποδόσεις σήμερα, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προσφορές από κάθε τράπεζα για κατάθεση 50.000 ευρώ, διάρκεια 12 μηνών και σας τις παρουσιάζουμε:


Καλύτερες αποδόσεις σε μικρότερες διάρκειες

Από την άλλη βέβαια, εάν δεν θέλετε σώνει και καλά να δεσμεύσετε τα χρήματά σας σε ετήσια βάση, μπορείτε να επιλέξετε προθεσμιακές καταθέσεις μικρότερης διάρκειας, που σε αρκετές περιπτώσεις προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια.

Τα καλύτερα προγράμματα για 50.000 ευρώ σε τρίμηνη κατάθεση ανά τράπεζα είναι τα εξής:


Πηγή: moneyonline.gr (ΔΕ, 16/4/18)

Δείτε εδώ σχετικά άρθρα


Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!